«Παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο» – Εκδήλωση συλλόγων ΔΕΠ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο» – Εκδήλωση συλλόγων ΔΕΠ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

SHARE THIS

Ο κίνδυνος επιστρέφει; Η ίδια η κυβέρνηση που έδιωξε τον προηγούμενο εμπνευστή της, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσω του νέου Υπουργού Προ.Πο. διαμηνύει πως οι ειδικοί φρουροί έρχονται.

Εκδήλωση με θέμα την πανεπιστημιακή αστυνομία και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 16/2, στις 20:00, ο Σύλλογος ΔΕΠ Παντείου από κοινού με τους συλλόγους πανεπιστημιακών του ΠΑΔΑ και των Παν. Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πατρών και Αιγαίου.

«Με την επιστροφή πίσω στις φοιτητικές μας ζωές, με την πολιτική σκηνή της χώρας να πολώνεται σε διάφορους τομείς -μπαίνουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο- επιστρέφουν και τα μέτρα που το μέτωπο δημοκρατίας φοιτητών, ακαδημαϊκών, διοικητικών, εντός και εκτός Ελλάδος είχε αντισταθεί σθεναρά μέσα στο 2021. Ο λόγος για τον περίφημο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ο κίνδυνος επιστρέφει; Η ίδια η κυβέρνηση που έδιωξε τον προηγούμενο εμπνευστή της, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσω του νέου Υπουργού Προ.Πο. διαμηνύει πως οι ειδικοί φρουροί έρχονται (ναι, αυτοί που δίχως κανένα ακαδημαϊκό ή άλλο κριτήριο επελέγησαν)», αναφέρεται σε δημοσίευμα της φοιτητικής ιστοσελίδας «Φοιτητικός Κόσμος».

Αναφορικά με την εκδήλωση, ο ιστότοπος αναφέρει: «Αξίζει να αναφέρουμε πως σε λιγότερο από ένα μήνα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που οι ακαδημαϊκοί της χώρας έκαναν απέναντι στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη κατηγορώντας τους εμπνευστές τους για την αντισυνταγματικότητά του. Πράγματι, το άρθρο 16 του Συντάγματος κινδυνεύει και οι καθηγητές καλούν τους φοιτητές και όλη την κοινωνία σε εγρήγορση.

Κάνουν την αρχή αυτή την εβδομάδα με την παρακάτω εκδήλωση αυτή την Τετάρτη

Οι Σύλλογοι πανεπιστημιακών από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτ. Αττικής, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Παντείου, Πατρών σας καλούν να συμμετέχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

Αγαπάμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Λέμε ΟΧΙ στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 8 μ.μ. στο κανάλι του συλλόγου ΔΕΠ Παντείου στο Youtube.

Θα παρέμβουν επίσης Σωματεία συμβασιούχων ερευνητών και διδασκόντων, Σύλλογοι ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ, Φοιτητών».

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης στο κανάλι του συλλόγου ΔΕΠ Παντείου Youtube, εδώ.

Exit mobile version