ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν φαγητό εξασφάλισαν οι φοιτητές μετά από κινητοποιήσεις
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ / ΠΡΙΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν φαγητό εξασφάλισαν οι φοιτητές μετά από κινητοποιήσεις

SHARE THIS

Αγωνιστικό μήνυμα στέλνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΠΑΜΑΚ καθώς με κινητοποίηση στη λέσχη σίτισης εξασφάλισαν δωρεάν φαγητό για όλους!

Δωρεάν φαγητό για όλους εξασφάλισαν οι φοιτητές μετά από κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τσεκούρα για το Πριν:

«Το πρώτο βήμα έγινε» τονίζουν και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτή την περίοδο της ακρίβειας, των υψηλών ενοικίων και της φτώχειας ενάντια στην πολιτική των εργολάβων, των ιδιωτικοποίησεων και της υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας και της δημόσιας παιδείας.

«Σε ένα πανεπιστήμιο καθ’ολα “αποστειρωμένο” από φοιτητικές διεκδικήσεις, με την υπαρξη εργολάβου στην διανομή σίτισης να αποτελεί κανονικότητα, την ίδια ώρα που η πρυτανική αρχή αποτιμά θετικά την οποιαδήποτε επιχειρηματική παρέμβαση σε αυτό, οι φοιτητές/τριες κάνανε ξεκάθαρο το αίτημα τους. Ενάντια στην αδράνεια που χαρακτηρίζει τον φοιτητικό σύλλογο και αυτούς που τον ηγεμονεύουν, διεκδίκησαν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, την δωρεάν σίτιση τους!» αναφέρει η Κίνηση Ανεξάρτητης Παρέμβασης Φοιτητών (ΚΑΠΦ ΠΑΜΑΚ).

«Αυτό όμως δεν είναι η αρχή, ούτε το τέλος του αγώνα μας»

Με την παραπάνω φράση δίνουν το στίγμα για τους ανυποχώρητους αγώνες που έχει ανάγκη η εποχή μας. Έτσι δηλώνουν: «Σε μια εποχή που ο πολεμος, η ακρίβεια και τα αποτελέσματα τους καταπιέζουν τα λαϊκά στρώματα. Σε μια εποχή που οι αντιλαϊκές πολιτικές, της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πετούν τον λαό έξω από την πρώτη του κατοικία για το συμφέρον των τραπεζών, εμείς δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μέρος μιας σειράς κινητοποιήσεων των τελευταίων μηνών, οι οποίες θα συνεχιστούν, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο ριζοσπαστικά.

Για να σιτιζόμαστε δωρεάν, χωρίς την παρέμβαση κανενός εργολάβου, αποκλειστικά με κρατικές δαπάνες!

Για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια! Για να έχουμε ένα πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας!

Φωτογραφία: Κίνηση Ανεξάρτητων Προοδευτικών Φοιτητών

Καλούμε σε:

– Ανοιχτή Συνέλευση Σχήματος, Δευτέρα 12/12, στις 13:00, στο Φουαγιέ ΠΑΜΑΚ

– Κινητοποίηση στην πρυτανεία, Τετάρτη 14/12, στις 13:00 (προσυγκέντρωση Φουαγιέ ΠΑΜΑΚ)

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Παρεμβάσεις και στις λέσχες του ΕΚΠΑ

Το ίδιο διάστημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Βιολογικού και της Πληροφορικής έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εξασφαλίζοντας και αυτοί δωρεάν σίτιση για όλους και όλες.

Exit mobile version