ΠΑΜΑΚ: Χωρίς δωρεάν σίτιση 2.100 φοιτητές
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΑΚ: Χωρίς δωρεάν σίτιση 2.100 φοιτητές

SHARE THIS

Αφορμή ήταν οι  διαμαρτυρίες γονέων φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σχετικά με την καταστρατήγηση του δικαιώματος της δωρεάν σίτισης φοιτητών

Γονείς φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αναδεικνύουν ζήτημα καταστρατήγησης του δικαιώματος της δωρεάν σίτισης, την οποία το για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, δικαιούνται 4.000 φοιτητές.

Όμως, όπως τονίζεται, παρόλη τη βούληση του νομοθέτη, μόνο 1.911 φοιτητές από τους παραπάνω θα ευεργετηθούν από τις προβλέψεις του σχετικού ΦΕΚ, αφού ΔΕΝ επαρκεί η χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, που το ύψος της ανέρχεται σε 1.079.000 ευρώ (ήτοι 1,79 ευρώ ημερησίως για τους 1.911 φοιτητές).

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πολιτικής είναι το γεγονός ότι 2.100 φοιτητές, ενώ πληρούν τα κριτήρια, δεν σιτίζονται δωρεάν κι οι οικογένειες τους επιβαρύνονται 110 ευρώ μηνιαίως. δηλαδή 1.100 ευρώ ετησίως ( πολύ περισσότερο δηλαδή από το μέσο μηνιαίο μισθό) αν επιθυμούν να τρώνε στο φοιτητικό εστιατόριο.

Το ζήτημα της διακοπής δωρεάν σίτισης για χιλιάδες φοιτητές του ΠΑΜΑΚ λόγω της ελλιπους χρηματοδότησης του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε στη Βουλή η Χαρά Κεφαλίδου, βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Exit mobile version