ΠΑΜΕ για Margot Robbie: «Μέχρι και η Barbie κατεβαίνει σε απεργία» (Video)
AP SCREENSHOT- BEBETO MATTHEWS SOURCE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ για Margot Robbie: «Μέχρι και η Barbie κατεβαίνει σε απεργία» (Video)

SHARE THIS

«Ακόμα και η Barbie είναι έτοιμη να κατέβει σε απεργία. Αλληλεγγύη στην απεργία των σεναριογράφων. Έρχεται απεργία των ηθοποιών...».

Την σημασία της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο το ΠΑΜΕ, με αφορμή την μεγαλειώδη απεργία του συνδικάτου των ηθοποιών SAG-AFTRA.

Οι ηθοποιοί συστρατεύονται με τις κινητοποιήσεις των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, καθώς το ισχυρό συνδικάτο των Αμερικανών ηθοποιών ανακοίνωσε χθες ότι αρχίζει επίσημα απεργία μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τα στούντιο. Η απόφαση αυτή μάλιστα, αναμένεται να παραλύσει τελείως το Χόλιγουντ, όπου η παραγωγή ταινιών και σειρών γίνεται ήδη με μεγάλη βραδύτητα λόγω του κοινωνικού κινήματος των σεναριογράφων.

«Το εθνικό συμβούλιο του SAG-AFTRA ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απεργίας κατά των στούντιο και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων» , δήλωσε ο Κράμπτρι-Αϊρλαντ, επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου των ηθοποιών SAG-AFTRA και εθνικός εκτελεστικός διευθυντής του συνδικάτου που εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς και άλλους επαγγελματίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

Το… διαφορετικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το Π.Α.ΜΕ. προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη οργάνωσης, ανήρτησε τις δηλώσεις της διάσημης ηθοποιού Margot Robbie που υποδύεται την Barbie κι εξέφρασε τη στήριξή της στο συνδικάτο, ώστε να πραγματοποιήσει κάλεσμα προς τους πολίτες να ενταχθούν σε συνδικάτα και σωματεία.

Η ίδια, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του φιλμ στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης (12/07) δήλωσε ότι υποστηρίζει απόλυτα την απεργία του SAG-AFTRA.  «Υποστηρίζω πάρα πολύ όλα τα συνδικάτα και είμαι μέλος του SAG, οπότε, φυσικά, θα σταθώ δίπλα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΜΕ ανήρτησε το εν λόγω απόσπασμα, κι έγραψε στο Twitter: «Ακόμα και η Barbie είναι έτοιμη να κατέβει σε απεργία. Αλληλεγγύη στην απεργία των σεναριογράφων. Έρχεται απεργία των ηθοποιών. Γιατί δεν έχετε γίνει μέλος της Ένωσής σας;».

Η ανάρτηση του Π.Α.ΜΕ.:

Exit mobile version