Πανελλαδικό κάλεσμα για την υπεράσπιση της Mundo Nuevo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικό κάλεσμα για την υπεράσπιση της Mundo Nuevo

SHARE THIS

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, πανελλαδική μέρα δράσης για την υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo.

Έχουν περάσει 7 χρόνια από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο κτίριο της «Mundo Nuevo». Από τον Απρίλιο του 2015 έως και σήμερα στο χώρο αυτό έχουν φιλοξενηθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλληλέγγυες δράσεις με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

Το κτίριο της «Mundo Nuevo», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης,  στο παρελθόν φιλοξενούσε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που έκλεισε λόγω χρεών.

Στις 16 Μαρτίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, οι άνθρωποι της «Mundo Nuevo» χρειάστηκε να υπερασπιστούν το χώρο τους από τους άντρες των σωμάτων ασφαλείας. Συνελήφθησαν 11 άντρες και 4 γυναίκες.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Mundo Nuevo: «Την Πέμπτη16 Μάρτη, στα πλαίσια της πανεργατικής γενικής απεργίας η Mundo Nuevo ανακαταλαμβάνεται, αποτελώντας έτσι έναν ακόμα τρόπο ανάδρασης με το ευρύτερο κοινωνικό κίνημα, μια ανατροφοδότηση της ριζοσπαστικής αντίστασης, ένα λογικό βήμα για το μεγάλο άλμα της σύγκρουσης με τον ολοκληρωτισμό.

»Καλούμε εκ νέου: φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές ομάδες, εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κατειλημμένους χώρους, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους αγωνίζονται, να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης και κυριότερα να στηρίξουν ενεργά την κατάληψη Mundo Nuevo.

»Οι κατειλημμένοι χώροι αποτελούν εφαλτήρια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η υπεράσπιση και η υποστήριξή τους αποτελεί ζήτημα κορυφαίας σημασίας για όλο το ριζοσπαστικό, φοιτητικό, εργατικό, κοινωνικό και αναρχικό κίνημα».

Exit mobile version