Πανελλήνιο συνέδριο γονιμότητας, με ομιλητές… κυρίως άνδρες και ιερείς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιο συνέδριο γονιμότητας, με ομιλητές… κυρίως άνδρες και ιερείς!

SHARE THIS

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει ένα συνέδριο, που αφορά τα σώματα των γυναικών και στο οποίο κυριαρχούν όλα τα οπισθοδρομικά στερεότυπα, που για χρόνια καταπιέζουν τις γυναίκες

Μια απίστευτη αφίσα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, η οποία απευθύνει πρόσκληση για ένα “Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας”, στο οποίο προσκεκλημένοι ομιλητές και είναι μόνο άνδρες και πολλοί ιεραρχες για να μιλήσουν, για γονιμότητα και αναπαραγωγικη αυτονομία.

Το πληρες προγραμμα εχει και καποιες γυναικες περαν των Αρχιεπισκοπων και Μητροπολτών, ενώ διοργανώνεται απο Ιατρικες Σχολες και υπο την αιγιδα της ΠτΔ. Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει ένα συνέδριο, που αφορά τα σώματα των γυναικών και στο οποίο κυριαρχούν όλα τα οπισθοδρομικά στερεότυπα, που για χρόνια καταπιέζουν τις γυναίκες.

Μάλιστα, το σποτ της Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό  «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» ενόψει του 1ο Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου 2021 στα Ιωάννινα, αποτυπώνει ακριβώς τις διαθέσεις των οργανωτών.

Στο διαφημιστικό βίντεο του Συνεδρίου, εμφανίζεται μια γυναίκα, η οποία “έκανε το ατόπημα” να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και την καριέρα τους, αναβάλλοντας τον “φυσικό προορισμό” της, που δεν είναι άλλος από την… μητρότητα. Όταν ξαφνικά βρίσκεται μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41, τότε το σποτ την δείχνει να κατανοεί το λάθος της.

Στην πρόσκληση, αναφέρεται δε, ότι «θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας “πυρηνικής” οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά».

Exit mobile version