Πανοικοδομική απεργία: Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 31/1
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανοικοδομική απεργία: Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 31/1

SHARE THIS

«Άμα θέλουν χέρια, να πληρώσουν μεροκάματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους εργάτες να τρώνε, να ντύνονται, να στεγάζονται»

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι με την Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα τους πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική πανοικοδομική απεργία για να διεκδικήσουν την ικανοποίηικανοποίη αιτημάτων υπεράσπισης του εισοδήματος και της ίδιας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούν, αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα, με υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης (ένσημο). Υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ως γενικώς υποχρεωτικής. Επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας. Ενταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).

Την επιτυχία της απεργίας προετοιμάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

«Την ώρα που η κατασκευαστική δραστηριότητα χτυπάει “κόκκινο”, την ώρα που τα έργα και οι υποδομές φτιάχνονται σε πολύ μικρότερο χρόνο απ’ ό,τι παλιότερα, μας “ζητάνε” να δουλεύουμε περισσότερο και να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε τη δεκαετία του 2000», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Όσο για τις «διαμαρτυρίες» και τα «παράπονα» των εργοδοτών για το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, «τους λέμε καθαρά: Άμα θέλουν χέρια, να πληρώσουν μεροκάματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους εργάτες να τρώνε, να ντύνονται, να στεγάζονται, να ψυχαγωγούνται με αξιοπρέπεια. Η απάντησή μας είναι οι αγώνες για διεκδικήσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, και όχι δουλειά με ατέλειωτες υπερωρίες».

Στην απεργία στις 31/1 και σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Exit mobile version