Παντελής Καζάκος: Ο ρατσιστής serial killer που σκότωνε στο όνομα της ορθοδοξίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παντελής Καζάκος: Ο ρατσιστής serial killer που σκότωνε στο όνομα της ορθοδοξίας

SHARE THIS

«Τους πυροβόλησα γιατί δεν τους γουστάρω». Αυτή ήταν η κυνική ομολογία του Παντελή Καζάκου με τα media να τον αποκαλούν ψυχοπαθή ή αυτόκλητο τιμωρό.

Σήμερα συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τη μέρα που ο ρατσιστής serial killer βγήκε στον δρόμο για να δολοφονήσει όποιον θεωρούσε διαφορετικό από αυτόν, λόγω πατρίδας, λόγω θρησκείας, λόγω χρώματος.

Ο 23χρονος φύλακας της ΕΡΤ, Παντελής Καζάκος ξεκίνησε να σκορπά τον θάνατο στην Αθήνα, με προσχήματα και κίνητρα την «ορθοδοξία». Έψαχνε μάλιστα συγκεκριμένα άτομα, αναζητούσε μετανάστες. Το μίσος του για το διαφορετικό, το άγνωστο σε αυτόν ξεχείλιζε. Όσο τραβούσε τη σκανδάλη φώναζε: «εγώ είμαι ορθόδοξος ρε».

Στο Μεταξουργείο συνάντησε τρεις άνδρες: «Κούρδοι είστε;». Η απάντηση ήταν καταφατική και το μόνο που ακούστηκε στη συνέχεια ήταν οι πυροβολισμοί από το όπλο του. Έριξε οκτώ σφαίρες. Νεκρός από τα πυρά του έπεσε ο 22χρονος Χοσεβί ενώ στην εντατική μπήκε ο Σ. Χαντέλ. Στο νοσοκομείο έφτασε και ο 27χρονος Γ. Ρασούλ με τραύματα που τον καθήλωσαν σε αμαξίδιο.

Ξημέρωσε η 20η Οκτωβρίου και αυτό που έμαθε η κοινωνία ήταν ότι επρόκειτο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας». Η αστυνομία, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν προέβη σε κάποια σοβαρή έρευνα.

Την επομένη βγήκε και μαζί είχε και έναν φίλο του

Το μίσος είχε συνεπάρει τον ρατσιστή Παντελή Καζάκο και την επομένη βγήκε ξανά, αυτή τη φορά με έναν φίλο του. Ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Από τις 9 το βράδυ έως 4.30 το ξημέρωμα της Παρασκευής 22/10, ο Καζάκος μαζί με τον φίλο του περπατούσαν στο κέντρο της Αθήνας και πυροβολούσαν όποιον ξένο έβρισκαν μπροστά τους. Από τη Φυλής στη Λιοσίων και από το Μεταξουργείο στα Εξάρχεια, τον Κεραμεικό και την Κουμουνδούρου, δολοφονούσαν και σκορπούσαν τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας.

Δύο μετανάστες από τη Γκάνα και το Μπαγκλαντές, οι Μ. Κόφι-Τόμι και Ν. Μοχάμεντ τραυματίστηκαν και Ο. Τζορτζ από τη Γεωργία δολοφονήθηκε. Πυροβόλησε ακόμη τον Αιγύπτιο Σ.Ε. Σαντί, τον Πακιστανό Α. Νεσάρ και τον Α. Τίμοθι. Οι δύο από αυτούς έμειναν ανάπηροι και οι υπόλοιποι έζησαν μια ζωή γεμάτοι προβλήματα.

Ούτε το δεύτερο βράδυ τους έπιασε κανείς. Ούτε το τρίτο. Ο Παντελής Καζάκος έβγαινε για 4 βράδια στους δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας «είμαι ορθόδοξος» και πυροβολώντας όποιον ξένο έβρισκε μπροστά του.

«Τους πυροβόλησα γιατί δεν τους γουστάρω». Αυτή ήταν η κυνική ομολογία του Παντελή Καζάκου με τα media να τον αποκαλούν ψυχοπαθή ή αυτόκλητο τιμωρό.

«Μου λέει «κοίτα τώρα» και έβγαλε το πιστόλι»

«Tριγύριζα στην Ομόνοια, τον συνάντησα στις 4:00 το πρωί και μου είπε να τον ακολουθήσω για να δω πώς εκτελούνται οι μυστικές αποστολές. Κατηφορίσαμε προς την Πειραιώς. Συναντήσαμε έναν ξένο μελαμψό. Τον ακολουθήσαμε λίγο και μου λέει «κοίτα τώρα». Έβγαλε τότε το πιστόλι και του έριξε τρεις», κατέθεσε ο 22χρονος ναυτικός από τον Πειραιά Aπόστολος Aποστόλου.

Όλη η αστυνομία είναι στο πόδι, όσοι περνούν απ’ τα σημεία των επιθέσεων, μαζεύουν πληροφορίες για τον Καζάκο, ψάχνουν να τον βρουν, αλλά εκείνος δεν προσπαθεί καν να κρυφτεί. Απλώς συνεχίζει να τριγυρίζει και να οπλίζει. Τελικά, στις 04.30, θα πέσει στα χέρια των αρχών μετά από μπλόκο, μαζί με τον φίλο του που άθελά του είχε γίνει μάρτυρας στη δεύτερη δολοφονία.

«Δεν μετανιώνω»

Ο Παντελής Καζάκος, ο οποίος κατά την προανάκριση είχε πάνω του μικροποσότητα ηρωίνης, τόνισε «δεν μετανιώνω» ενώ η υπεράσπιση του πήγε στη γραμμή της «διαταραγμένης προσωπικότητας». Ο ίδιος δήλωσε «αμετανόητος» και «ψυχοπαθής».

«Τρελός; Μα οι τρελοί δεν ξέρουν να επιλέγουν. Αν πράγματι ήταν τρελός, είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα είχε πάρει στο λαιμό του και Έλληνες, όχι μόνο μαύρους. Είναι το λιγότερο αστείο να το λέει κανείς αυτό. Τυφλός ναι, τρελός σε καμία περίπτωση. Τυφλός από το μίσος και τον ρατσισμό του», είναι η απάντηση του Νιγηριανού Αμπντούλ Τίμοθι.

«Μέλος της Χρυσής Αυγής»

Καθηγητής του Καζάκου είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως είχε εκφράσει ανοικτά τις ακροδεξιές απόψεις, ενώ συμμαθητές του υποστήριζαν ότι ήταν μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής μάλιστα παρουσίασε στο δικαστήριο φωτογραφία του Καζάκου με τον ίδιο να κρατά πανό σε πορεία της εγκληματικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής».

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δις ισόβια και 25 χρόνια. Ο Αποστόλης, ο φίλος του Καζάκου που δήλωνε και αυτός «ανήσυχος γιατί το κακό είχε παραγίνει με τους αλλοδαπούς» αφέθηκε ελεύθερος, αν και στο σπίτι του βρέθηκαν 31 σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος.

Exit mobile version