Παπάγου: Παιδιά δημοτικού κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ
OPEN TV - YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπάγου: Παιδιά δημοτικού κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ

SHARE THIS

Δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια, σύγχρονα και ασφαλή λόγω έλλειψης πόρων και έτσι το πρόβλημα με το να στοιβάζονται τα παιδιά σε κοντέινερ εντείνεται.

Την αντίδρασή τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής Παπάγου – Χολαργού να στεγάσει δύο νηπιαγωγεία σε προκάτ εξέφρασαν γονείς μικρών μαθητών.

Όπως κατήγγειλαν μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, ήδη 18 μαθητές Δημοτικού κάνουν μάθημα στοιβαγμένοι σε κοντέινερ.

Όπως τόνισαν δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια, σύγχρονα και ασφαλή λόγω έλλειψης πόρων και έτσι το πρόβλημα με το να στοιβάζονται τα παιδιά σε κοντέινερ χρόνο με τον χρόνο εντείνεται.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παπάγου – Χολαργού, καλεί σε κινητοποίηση απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος στέγασης των σχολείων του Δήμου.

Με σημαντική συμμετοχή γονέων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο, 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου και στο 1ο και 2ο Δημοτικό Παπάγου. Σε αυτές οι γονείς αποφάσισαν ομόφωνα, μαζί με τα ιδιαίτερα αιτήματα που έθεσε ο κάθε Σύλλογος, την υποστήριξη των αιτημάτων που πρότεινε η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με τα ΔΣ των Συλλόγων.

Τα αιτήματα αυτά ήδη στηρίζει και έχει συνυπογράψει η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των τμημάτων των Νηπιαγωγείων του Παπάγου, χωρίς καμία συστέγαση με Δημοτικά ή άλλα σχολεία διαφορετικής βαθμίδας, με την ενοικίαση ή αξιοποίηση κατάλληλων και ασφαλών χώρων.

Να μην τοποθετηθεί κανένα επιπλέον προκάτ ή isobox στα προαύλια των σχολείων, που θα μειώσουν το χώρο προαυλισμού και θα απομακρύνουν την πραγματική λύση της ανέγερσης νέων σχολείων.

Άμεση επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Παπάγου, στο χώρο που έχει καθοριστεί και με διαχρονική ευθύνη των Δημοτικών Αρχών δεν έχουν κτιστεί και λειτουργήσει.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, που έχει ιδρυθεί από το 2020 και παραμένει άστεγο, όπως και για ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της οδού Κλειούς.

Exit mobile version