Παπανικολάου «στριμώχνει» Άδωνι: Να ελέγξει τον καθηγητή που περίμενε το 500άρικο για να χειρουργήσει 
COLLAGE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπανικολάου «στριμώχνει» Άδωνι: Να ελέγξει τον καθηγητή που περίμενε το 500άρικο για να χειρουργήσει 

SHARE THIS

«Εσύ κ. καθηγητά για να μείνεις 15:15 το μεσημέρι να κάνει μια επέμβαση 20' σε ασθενή που ήταν στη λίστα χρόνια, περίμενες να καθιερωθεί το 500άρικο;».

Εύλογα και σοβαρά ερωτήματα για την στάση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, έθεσε ο νευροχειρουργός και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε σε μία από τις πανηγυρικές αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία, με την οποία ο Υπουργός επαιρόταν για ένα εξαιρετικά σύντομο χειρουργείο που έγινε από καθηγητή στις 15.30 και επί πληρωμή αφού (αν και έγινε μεσημέρι) εμπίπτει στην κατηγορία του απογευματινού.

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί να πανηγυρίζει θα έπρεπε να ελέγξει γιατί κάποιος γιατρός καθηγητής πανεπιστημιακός έκανε στις 15:30 το μεσημέρι μια επέμβαση διαρκείας 20 λεπτών σε έναν ασθενή που περίμενε χρόνια στη λίστα.

«Δεν είναι δυνατόν Υπουργός Υγείας να πανηγυρίζει επειδή καθηγητής πανεπιστημιακός έκανε στις 15:15 το μεσημέρι μια επέμβαση διαρκείας 20 λεπτών σε έναν ασθενή που περίμενε χρόνια στη λίστα. Έπρεπε ο Υπουργός Υγείας να πανηγυρίζει; Το αντίθετο. Να το ελέγξει έπρεπε. Έπρεπε να πει “Εσύ κ. καθηγητά για να μείνεις 15:15 το μεσημέρι να κάνει μια επέμβαση 20′ σε ασθενή που ήταν στη λίστα χρόνια, περίμενες να καθιερωθεί το 500άρικο από την τσέπη του για να το κάνεις;”».

Exit mobile version