Παπανικολάου: Τα νοσοκομεία της Αττικής καταρρέουν, οι μεγαλοκλινικάρχες λιποτακτούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπανικολάου: Τα νοσοκομεία της Αττικής καταρρέουν, οι μεγαλοκλινικάρχες λιποτακτούν

SHARE THIS

«Ποια υποδομή λείπει από τα ιδιωτικά μεγαθήρια που συνεργάζονται και με επιφανείς λοιμωξιολόγους – μέλη της επιτροπής;»

«Βιώνουμε την έναρξη της λειτουργικής κατάρρευσης των νοσοκομείων της Αττικής. Ο κ. Κικίλιας δεν εξήγγειλε ούτε μια πρόσληψη και ντράπηκε να πει για την εντολή Κοντοζαμάνη για μείωση κατά 80% των επεμβάσεων σε άλλα νοσήματα».

Ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ μίλησε Στο Κόκκινο για την «λιποταξία των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών από τη μάχη της πανδημίας, παρά τη συνεργασία τους με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους, μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών».

Τα νοσοκομεία της Αττικής από χθες έχουν ξεπεράσει όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου. Βιώνουμε την έναρξη της λειτουργικής τους κατάρρευσης.

Χθες είχαμε 100 εισαγωγές από λοιπή νοσηρότητα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Τα είχαμε προβλέψει όλα αυτά μέχρι κεραίας και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Το λέγαμε στην ανοιχτή επιστολή της ΟΕΝΓΕ τον Φεβρουάριο προς Κικίλια και Κοντοζαμάνη.

– Ο κ. Κικίλιας δεν εξήγγειλε ούτε μια πρόσληψη γιατρού ή νοσηλευτή.

– Ανακοίνωσε επικίνδυνα πράγματα. Είπε πως θα προστεθούν άλλες 7 ΜΕΘ Covid στο Ασκληπιείο Βούλας, φωτογραφίζοντας τις κλίνες ΜΕΘ της Μονάδας Εμφραγμάτων. Αρα όλος ο ανατολικός τομέας θα μείνει χωρίς το μοναδικό νοσοκομείο που μπορεί να δεχθεί τέτοια περιστατικά.

– Μετατρέπει το Σισμανόγλειο σε νοσοκομείο Covid στερώντας και όλο το βόρειο κομμάτι από ένα νοσοκομείο για την λοιπή νοσηρότητα.

– Ντράπηκε να πει για την εντολή Κοντοζαμάνη στις 2 Μαρτίου για μείωση κατά 80% στις επεμβάσεις λοιπής νοσηρότητας στα νοσοκομεία

– Επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η σκανδαλώδης λιποταξία των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών από τη μάχη της πανδημίας παρά την παρά τη συνεργασία τους με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους, μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών (Γώγος, Γιαμαρέλλου κλπ). Ποια υποδομή λείπει από τα ιδιωτικά μεγαθήρια;

Ο γγ της ΟΕΝΓΕ ζήτησε έστω και τώρα επείγουσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών από αυτούς που έχουν υποβάλει αίτηση και ξεμπλοκάρισμα της λίστας για διορισμό ειδικευόμενων γιατρών σε κενές θέσεις. Όπως είπε στην Αττική υπάρχουν συνολικά 459 κλίνες ΜΕΘ covid και λοιπής νοσηρότητας. «Όσο και να τις ανακυκλώσεις παραμένουν 459. Πρέπει να επιστρατευθούν και οι 200 κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών» ξεκαθάρισε. Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει το ΕΣΥ να μετατρέπεται σε ένα μονοθεματικό σύστημα Υγείας.

 

Exit mobile version