Παρά τα απανωτά sold out στο θέατρο, τώρα «ακούγεται» ο Πάνος Βλάχος
PANORAMAPRESS ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά τα απανωτά sold out στο θέατρο, τώρα «ακούγεται» ο Πάνος Βλάχος

SHARE THIS

Παρά την τεράστια επιτυχία της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί τα τρία τελευταία χρόνια, τώρα «ακούγεται» ο Πάνος Βλάχος.

Η παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», ένα βαθιά πολιτικό θεατρικό έργο του σπουδαίου Ντάριο Φο, συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο επιτυχίας του. Μετά από την καλοκαιρινή περιοδεία, η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας, συνεχίζει τα sold out στο θέατρο Γκλόρια.

Πρόκειται για ένα έργο του Ντάριο Φο, που παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και στόχο έχει να εκθέσει τη διαφθορά και τις πληγές της Δικαιοσύνης.

Την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος, δεν έχουν παρακολουθήσει μόνο πάνω από 200.000 θεατές, αλλά και η Κλαούντια Πινέλι, η κόρη του Ιταλού αναρχικού Giuseppe Pino Pinelli, που… «εκπαραθυρώθηκε» από την Ιταλική αστυνομία το 1969, και στον οποίο αναφέρεται το έργο.

Τις τελευταίες ώρες, τα φώτα είναι στραμμένα στον πρωταγωνιστή της παράστασης, Πάνο Βλάχο, λόγω ενός σατιρικού στίχου του για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε. Όποιος έχει παρακολουθήσει την παράσταση, δεν εκπλήσσεται ιδιαίτερα για το μέγεθος που έχει λάβει αυτή η υπόθεση.

Όχι μόνο της τεράστιας απήχησης του έργου, αλλά λόγω του θεματικού του πυρήνα που είναι η κατάχρηση και η βία της εξουσίας, η διαφθορά της Δικαιοσύνης που αντί να είναι καταφύγιο για τους αδύναμους, τείνει συχνά να αποτελεί το άλλοθι των ισχυρών αλλά και της ευρύτερης σατιρικής πλαισίωσης του έργου που ομολογουμένως γεννά προβληματισμούς και κυρίως παραλληλισμούς με την ελληνική πραγματικότητα.

Παρά την τεράστια επιτυχία της παράστασης με τους ταλαντούχους συντελεστές, αυτή δεν έλαβε σε καμία περίπτωση αντίστοιχη προβολή με το πρόσφατο επεισόδιο κι αυτό από μόνο του λέει πολλά…

Σημειώνεται ότι ο «Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» αναδείχθηκε καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2021-22 στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «Αθηνόραμα», αποσπώντας επίσης το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα, το δεύτερο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Πάνο Βλάχο και το πρώτο βραβείο σκηνογραφίας που μοιράστηκαν η Ηλένια Δουλαδίρη (η οποία υπογράφει και τα κοστούμια) και ο Γιάννης Κακλέας.

Exit mobile version