Παραιτείται η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός μαστού στο Αντικαρκινικό Πειραιά «Μεταξά»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτείται η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός μαστού στο Αντικαρκινικό Πειραιά «Μεταξά»

SHARE THIS

Η γιατρός που αποχωρεί ήταν η επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, η οποία ωστόσο «συνεχίζει να λειτουργεί»

Ακόμη μια παραίτηση γιατρού καταγράφεται στο ΕΣΥ, αυτή τη φορά το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», καθώς η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός στην Μονάδα Μαστού αποχωρεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων.

Μάλιστα σημειώνεται πως παρόλο που υπήρχε διαρκές αίτημα για πρόσληψη ακόμη δύο ειδικευμένων επικουρικών γιατρών, παρουσία ειδικού ακτινολόγου και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, η Μονάδα Μαστού αδειάζει πλήρως.

Η γιατρός που αποχωρεί ήταν η επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, η οποία ωστόσο «συνεχίζει να λειτουργεί», σύμφωνα με την διεύθυνση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζόμενων, η Μονάδα Μαστού παρέμενε ήδη υποστελεχωμένη και η συγκεκριμένη γιατρός έδινε αγώνα για την λειτουργία της, με την περιστασιακή βοήθεια ειδικευμόμενων. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, στην Μονάδα Μαστού πραγματοποιούνταν:

Όλα τα παραπάνω απαιτούν εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όπως υπογραμμίζεται.

Η απάντηση της διεύθυνσης του νοσοκομείου

Η διεύθυνση του νοσοκομείου από την πλευρά της σημειώνει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και δεν υφίσταται «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού παρά την αποχώρηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά ενημερώνει επίσημα ότι δεν υφίσταται «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά, παρά τις όποιες δυσκολίες, εξυπηρετεί πλήθος ασθενών που χρήζουν στενής ιατρικής παρακολούθησης ή εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου.

Καλό θα είναι να μην προκαλούμε αδικαιολόγητο πανικό στους ογκολογικούς ασθενείς, μέσω διακίνησης “ειδήσεων” που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!», σημείωσε μεταξύ άλλων η διεύθυνση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της.

Exit mobile version