Παραλίγο γυναικοκτονία στο Ηράκλειο – Προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίγο γυναικοκτονία στο Ηράκλειο – Προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του

SHARE THIS

Μετά την καταγγελία συνελήφθη ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος σήμερα οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακή βίας φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό. Ήδη για το έτος 2021 μετράμε 13 γυναικοκτονίες και αναρίθμητα περιστατικά έμφυλης βίας. Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και παρ’ ολίγον γυναικοκτονίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς ένας άνδρας επιχείρησε να πνίξει τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν εχθές το μεσημέρι, σε χωριό του δήμου Φαιστού όταν ένας 33χρονος άνδρας μετά από καυγά με την 29χρονη σύζυγό του, αφού της επιτέθηκε φραστικά, επιχείρησε να την πνίξει.

Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια σε καταγγελία που έκανε στις αρχές, έσφιξε το λαιμό της με τον αγκώνα του.

Μετά την καταγγελία οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 33χρονου άνδρα ο οποίος σήμερα οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα. Αξίζει να σημειωθεί πως για την άτυχη 29χρονη έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές μετά από αρκετή ολιγωρία ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας παρενέβη για τα περιστατικά ενδοοικογειακής βίας και τις γυναικοκτονίες και απέστειλε εγκύκλιο με την οποία επιστρατεύει τους συναδέλφους του και τους ζητεί να παρεμβαίνουν άμεσα, προκειμένου να προστατευθούν πρωτίστως οι γυναίκες και τα «ευάλωτα πρόσωπα» της οικογένειας (όπως είναι οι ανήλικοι, οι ανήμποροι και οι υπερήλικες) και οι υπαίτιοι να οδηγούνται στο αυτόφωρο, εφόσον διαπράττουν πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Exit mobile version