Παράταση της φυλάκισης του Andrew Tate για τέταρτη φορά από ρουμανικό δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση της φυλάκισης του Andrew Tate για τέταρτη φορά από ρουμανικό δικαστήριο

SHARE THIS

Ο Andrew Tate κρατείται ως ύποπτος για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρώπων

Ρουμανικό δικαστήριο αποφάσισε για τέταρτη φορά να παρατείνει κατά 30 ημέρες την προληπτική κράτηση του Άντριου Τέιτ, του γνωστού για τη μισογυνιστική ρητορική του στα μέσα μαζικής κοινωνικής δικτύωσης άντρα, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρώπων, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο 36χρονος, βρετανοαμερικανός πολίτης, συνελήφθη αρχικά στα τέλη Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, μαζί με τον αδελφό του, τον Τρίσταν, και δύο Ρουμάνες

Σύμφωνα με το theguardian.com η Ramona Bolla, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, DIICOT, δήλωσε ότι δικαστής στο δικαστήριο του Βουκουρεστίου συμφώνησε την Τετάρτη με αίτημα των εισαγγελέων να παραμείνουν και οι τέσσερις υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνες. Μπορούν να κρατηθούν το πολύ για 180 ημέρες χωρίς να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

Η απόφαση της Τετάρτης ελήφθη αφού δικαστήριο του Βουκουρεστίου απέρριψε την περασμένη εβδομάδα αίτημα του Άντριου Τέιτ για εγγύηση, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της παράτασης της Τετάρτης, όπως έκανε και κατά των τριών προηγούμενων παρατάσεων των 30 ημερών, τις οποίες έχασε όλες. Εάν χάσουν την έφεση κατά της απόφασης της Τετάρτης, και οι τέσσερις θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο Τέιτ, επαγγελματίας kickboxer που ζει στη Ρουμανία από το 2017, είχε απαγορευτεί στο παρελθόν από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την έκφραση μισογυνιστικών απόψεων και ρητορικής μίσους. Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι Ρουμάνοι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα στοιχείο και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια πολιτική συνωμοσία που έχει σχεδιαστεί για να τον φιμώσουν.

Την Τετάρτη, εμφανίστηκε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Τέιτ στο Twitter που έγραφε: “Ο Τάτε είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Όλη μου η ζωή ήταν πόλεμος. Αυτή είναι η διαφορά μου από όλους τους άλλους. Έχω σημάδια από μαχαίρι. Έχω δώσει 87 επαγγελματικούς αγώνες. Τώρα βρίσκομαι σε μια ρουμανική φυλακή. Πετυχαίνω και πετυχαίνω ανεξάρτητα από αυτό. Και γι’ αυτό όταν μιλάω, ο κόσμος με ακούει. Οι ήρωες χτίζονται στον πόλεμο”.

Η DIICOT ανέφερε σε ανακοίνωσή της μετά τις συλλήψεις του Δεκεμβρίου ότι είχε εντοπίσει έξι θύματα στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, τα οποία φέρονται να είχαν υποστεί “πράξεις σωματικής βίας και ψυχικού εξαναγκασμού” και να είχαν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση από μέλη της φερόμενης εγκληματικής ομάδας.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι τα θύματα προσελκύονταν με προσχήματα αγάπης και αργότερα εκφοβίζονταν, τέθηκαν υπό παρακολούθηση και υποβλήθηκαν σε άλλες τακτικές ελέγχου, ενώ εξαναγκάζονταν να συμμετάσχουν σε πορνογραφικές πράξεις για το οικονομικό όφελος της εγκληματικής ομάδας.

Exit mobile version