Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση τμήματος της οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση τμήματος της οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

SHARE THIS

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Μετά την πτώση τμήματος οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ένας ειδικευόμενος γιατρός, διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία αφήνει αιχμές για την κατασκευάστρια εταιρεία που πραγματοποίησε πρόσφατα εργασίες στο κτίριο και δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της.

Το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, σε χώρο που χρησιμοποιείται ως κοιτώνας γιατρών και στον οποίο είχαν προηγηθεί εργασίες που ολοκληρώθηκαν στα μέσα του Οκτωβρίου.

Η έρευνα κατά την ίδια πηγή στρέφεται κατά των υπευθύνων της κατασκευάστριας εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες. Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να προσκομιστούν η πραγματογνωμοσύνη και τα έγγραφα ανάθεσης – εκτέλεσης του έργου. Την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας Πταισματοδίκης.

Exit mobile version