Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μαθητές που περνούσαν τον Εύηνο από αιωρούμενη γέφυρα
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΣΑΝΑΣ/FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μαθητές που περνούσαν τον Εύηνο από αιωρούμενη γέφυρα

SHARE THIS

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τα μικρά παιδιά να περνούν από το επικίνδυνο αυτό σημείο

Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες των μαθητών που περνούσαν πάνω από επικίνδυνο ποτάμι περπατώντας σε μια συρμάτινη πεζογέφυρα στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα να υπάρξει και παρέμβαση εισαγγελέα.

Η διαδρομή αυτή επιλέχθηκε λόγω της κακοκαιρίας, καθώς οι μαθητές από Φαμίλα και Στράνωμα Ναυπακτίας μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης (26/1) στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου με αποτέλεσμα το λεωφορείο να μην μπορεί να περάσει από τον δρόμο.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τα μικρά παιδιά να περνούν από το επικίνδυνο αυτό σημείο χθες κατά την επιστροφή τους από το σχολείο.

Ο εισαγγελέας Αγρινίου, με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, ζήτησε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα ερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ο δήμαρχος Θέρμου,  νωρίτερα υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε και υπήρχε και άλλη διαδρομή μέσω Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει τα παιδιά για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να μεριμνήσει για όσα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, βάζει τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Exit mobile version