Πάρνηθα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Έφτασε το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρνηθα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Έφτασε το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας

SHARE THIS

Πιθανώς να δούμε χιόνια εντός του Σαββατοκύριακου και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Αττικής.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Πάρνηθα και η βόρεια Αττική καθώς κατέφτασε το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας. Σήμερα, μετά τις 17:00, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονιού και παγετού.

Έντονη βροχόπτωση, ισχυροί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση «χτύπησαν» την περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και προκάλεσαν κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο. Πιθανώς να δούμε χιόνια εντός του Σαββατοκύριακου και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Αττικής.  

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη, με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα Πέμπτη και Παρασκευή. Βροχές αναμένονται σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα, καθώς φτάνουν νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.

Από Δευτέρα, η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Ιανουαρίου.

Exit mobile version