Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια σε Αγία Παρασκευή, Αγ. Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα – Μήνυμα του 112 για Λεφάντω
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια σε Αγία Παρασκευή, Αγ. Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα – Μήνυμα του 112 για Λεφάντω

SHARE THIS

Εξουθενωμένοι οι κάτοικοι φορτώνουν σε αυτοκίνητα λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που για ακόμη μία ημέρα έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα πύρινο μέτωπο με συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους και στρέμματα καθαρού δάσους να έχουν γίνει στάχτη, ενώ είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πόσα σπίτια έχουν καεί.

Οι δυνατοί άνεμοι στην Πάρνηθα δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών δημιουργώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις και φέρνοντας τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών.

Στην Αγία Παρασκευή ο κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ύστερα από μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην περιοχή της Καποτά.

Στις φλόγες παραδόθηκαν και κατοικίες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα, παρά τον μεγάλο αριθμό εναέριων και επίγειων μέσων που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά το πύρινο μέτωπό από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Όσοι μένουν στους πρόποδες του βουνού λαμβάνουν μηνύματα από το 112 για εκκένωση.

Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της περιοχής Λεφαντώ που κατευθύνονται προς το Κέντρο Άνω Λιοσίων.

 

Εξουθενωμένοι οι κάτοικοι φορτώνουν σε αυτοκίνητα λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό. Οι σειρήνες των περιπολικών της αστυνομίας ακούγονται την ώρα που υδροφόρες και οχήματα του Δήμου συνδράμουν στις προσπάθειες.

Eκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής που νωρίς το πρωί της Τετάρτης έσβησε φωτιές μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

Κλειστός είναι ο δρόμος του Αγίου Διονυσιού με τους κατοίκους του Αγιού Ιωάννη του Ρώσου, της Αγίας Παρασκευής και της περιοχής του Καποτά να αποχωρούν από τις πληγείσες από την ανεξέλεγκτη φωτιά περιοχές.

Για προληπτικούς λόγους, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (23/8) εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία που φιλοξενούσαν 50 άτομα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού, η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή έχει επηρεάσει τις περιοχές Ντάρδίζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα στην Πάρνηθα.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι 7 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ οι πυροσβέστες ειδοποιούσαν τους κατοίκους για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα.

Exit mobile version