Πάρος: Διαμαρτυρία για την δολοφονία του Αντώνη
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρος: Διαμαρτυρία για την δολοφονία του Αντώνη

SHARE THIS

«Να αντιδράσουμε για την εγκληματική ενέργεια των συγκεκριμένων ατόμων προσωπικού»

Σωματεία και φορείς στην Πάρο, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική 5λεπτη κατάληψη του «Blue Star», μέσα στο λιμάνι της Πάρου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη που τον έσπρωξαν μέλη του Blue Horizon με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Η δράση οργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ, τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Καλλίερος», τον Προοδευτικό Σύλλογο Λευκιανών, την Ομάδα Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου (ΟΓΕ), την Κίνηση Πολιτών Πάρου και την Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου – Αντιπάρου.

«Καλούμε τον Παριανό λαό με τα σωματεία συλλόγους και φορείς να διαμαρτυρηθεί και μαζί με όλους σε όλη την πατρίδα μας να απαιτήσουμε: Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα εδώ και τώρα. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, άτομα (προσωπικό), πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπουργείο. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Να αντιδράσουμε για την εγκληματική ενέργεια των συγκεκριμένων ατόμων προσωπικού, για την παντελή αδιαφορία της εταιρείας για τη ζωή μας, για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τη μη εφαρμογή των κανονισμών ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων.

Για την ανοχή και την προσπάθεια κάλυψης της κυβέρνησης προς τις εταιρείες. Όλα αυτά μας εξοργίζουν, φανταστείτε ότι μπορεί να ήταν το δικό μας παιδί ή το εγγόνι μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι βιώνουμε και εμείς από το ακτοπλοϊκό μονοπώλιο της “BLUE STAR FERRIES” που ρυθμίζει τα δρομολόγια όπως την βολεύει ανά εποχή, τα πανάκριβα εισιτήρια που σου κάνουν απαγορευτικό το ταξίδι για τις ανάγκες σου, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας για επιβάτες και προσωπικό.

Καλούμε τον Παριανό λαό με τα σωματεία συλλόγους και φορείς να διαμαρτυρηθεί και μαζί με όλους σε όλη την πατρίδα μας να απαιτήσουμε: Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα εδώ και τώρα. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, άτομα (προσωπικό), πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπουργείο. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες».

Exit mobile version