Πάτρα: Από τις 20 Ιουλίου απαγορευόταν η κυκλοφορία στη γέφυρα
PELOP.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Από τις 20 Ιουλίου απαγορευόταν η κυκλοφορία στη γέφυρα

SHARE THIS

«Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου».

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως αφού η Διεύθυνση της Αστυνομίας Αχαΐας είχε διατάξει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη γέφυρα από την Πέμπτη (20/07), λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Είχε απαγορευτεί από την Πέμπτη η κυκλοφορία

Την αποκάλυψη έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

‘Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».

Η γέφυρα είχε πρόβλημα στατικότητας

Πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Εύθυμης Λέκκας, επιβεβαίωσε πως η γέφυρα που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό στις Αρχές.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα».

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πάτρα

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πύργο, καθώς και στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής.

«Γλίτωσα από θαύμα»

Επιζών από την κατάρρευση της γέφυρας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας, περιγράφει όσα βίωσε ο ίδιος μαζί με άλλους ανθρώπους.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα, όμως βρίσκονται κι άλλοι κάτω από το μπετό».

 

 

Exit mobile version