Πατρινό καρναβάλι: Αποζημίωση 300.000 ευρώ σε παιδί που έχασε την όρασή του από βεγγαλικό
EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατρινό καρναβάλι: Αποζημίωση 300.000 ευρώ σε παιδί που έχασε την όρασή του από βεγγαλικό

SHARE THIS

Το περιστατικό είχε σημειωθεί κατά την έρναρξη του Καρναβαλιού το 2014.

Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ πήρε 20χρονος από την Πάτρα που το 2014, κατά την έναρξη του Καρναβαλιού, είχε χάσει το το 90% της όρασής του από το αριστερό του μάτι από ελαττωματικό πυροτέχνημα.

Το Δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στην οικογένεια του ανήλικου, τότε, θύματος, ποσό 170.000 ευρώ. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίσθηκε και ο Δήμος Πατρέων υποχρεώθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ. Εν τέλει, μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το pelop.gr το περιστατικό οφείλετο σε μη λήψη προληπτικών μέτρων από τον πυροτεχνουργό, ο οποίος είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, είχε εισχωρήσει υγρασία στα βεγγαλικά και το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της Τελετής Εναρξης του Καρναβαλιού και όχι 3 μήνες πριν.

Ο 11χρονος τότε μαθητής είχε συγκλονίσει με την περιπέτειά του το πανελλήνιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε η απώλεια της όρασής του.

 

Exit mobile version