Πειραιάς: Διεύθυνση δημόσιας εκπαίδευσης διαφημίζει την ιδιωτική!
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Διεύθυνση δημόσιας εκπαίδευσης διαφημίζει την ιδιωτική!

SHARE THIS

Την ιδιωτική εκπαίδευση και την… προσφορά της, διαφημίζουν στελέχη του Υπουργείου Παιδείας της κυρίας Κεραμέως με σχετική διημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο ΔΙΔΕ Πειραιά, επιχείρησε να οργανώσει διημερίδα με τίτλο «Η προσφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης», προωθώντας την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όσο σχολεία και πανεπιστήμια βρίσκονται σε απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ασφάλεια της μαθητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, κατάσταση, αρμόδιοι αποθεώνουν και διαφημίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Τη διημερίδα τους «μπλόκαρε» η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά και στην οποία παραβρέθηκαν κι άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών όπως και εκπρόσωποι του ΕΚΠ και Ενώσεις Γονέων.

Η συγκέντρωση στέφθηκε με επιτυχία αφού ακυρώθηκε η διημερίδα, κάτω από τα συνθήματα των διαδηλωτών παρά την προσπάθεια τόσο του ΔΙΔΕ και της αστυνομίας να σπάσουν τον κλοιό αποκλεισμού που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές.

Μάλιστα η αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να περάσουν τον ΔΙΔΕ από μια πλαϊνή πόρτα του θεάτρου που οδηγούσε στο φουαγιέ, όπου έγινε αντιληπτός και οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον αποκλείσουν και από εκεί.

Για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση καλούσαν η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΙΑ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ με ανακοινώσεις τους όπου κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη διημερίδα και κατηγορούσαν τον ΔΙΔΕ Πειραιά.

Η συγκεκριμένη διημερίδα δεν είναι τυχαία ούτε και η πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ προξένησε κάποια έκπληξη.

Σαν έτοιμος από καιρό ο ΔΙΔΕ του Πειραιά από τον Αύγουστο που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την τακτική της διάλυσης, απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Αυτήν την τακτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και άλλες επί μνημονίων, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Οι εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς απαιτούν και διεκδικούν:

  • Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, µε δίχρονη προσχολική αγωγή.
  • Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση, τη μαθητεία και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών – εκπαιδευτικών
  • Όχι στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Όχι στην αξιολόγηση –υποταγή – χειραγώγηση
  • Όχι στα πρότυπα «άριστα» σχολεία και στις εξετάσεις εισαγωγής σε αυτά.
Exit mobile version