Πέραμα: «Πατάνε στις πλάτες μας και στο αίμα των συναδέλφων μας»
PAME- TWITTER SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέραμα: «Πατάνε στις πλάτες μας και στο αίμα των συναδέλφων μας»

SHARE THIS

Όπως κατήγγειλε, ο γάντζος του γερανού δεν είχε μια ασφάλεια που θα απέτρεπε το πτερύγιο της προπέλας να φύγει.  

«Δεν υπάρχει περίπτωση η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι να συνεχίσει να περνάει πάνω από τα πτώματά μας» τόνισε σε δήλωσή του ο Άκης Αντωνίου πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε έναν εργάτη και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμη δύο.

«θα απαντήσουμε αγωνιστικά» επισήμανε καταγγέλλοντας την έλλειψη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργατών. Σύμφωνα με τον ίδιο, έλειπε ένα μικρό εξάρτημα από τον γάντζο, κόστους μάλιστα 15-20 ευρώ! Όπως ανέφερε, ο γάντζος του γερανού δεν είχε μια ασφάλεια που θα απέτρεπε το πτερύγιο της προπέλας να φύγει.

«Τι είδαμε από την Πολιτεία; Είδαμε φιέστες από τον Πρωθυπουργό να έρχεται εδώ και να τάζει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, Ανάπτυξη κι όλα αυτά που ακούμε τόσα χρόνια που πατάνε στις πλάτες μας και στο αίμα των συναδέλφων μας»

«Για ακόμη μια φορά ένας συνάδελφος μας θα πάει πίσω σε ένα κουτί…»

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Τουμανίδης Σταύρος τόνισε ότι «Για ακόμη μια φορά ένας συνάδελφος μας θα πάει πίσω σε ένα κουτί…» καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

Exit mobile version