Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό – 100 ασθενείς περιμένουν ένα κρεβάτι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό – 100 ασθενείς περιμένουν ένα κρεβάτι

SHARE THIS

Ένας άνθρωπος που είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχασε τη ζωή του, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, με ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Σύμφωνα με το Mega ένας άνθρωπος που είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχασε τη ζωή του, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι.

Η εφημερία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν εφιαλτική. Στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντζα, 40 άτομα βρίσκονται σε κλίνες Covid, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Και την ίδια ώρα, πέντε κρεβάτια σε ΜΕΘ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Προχθές υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες σε ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, με τα 50 αιτήματα να έρχονται μόνο από την Αττική. Μέσα σε μία ημέρα τα αιτήματα αυξήθηκαν δραματικά, και έφτασαν τα 100. Από αυτά, τα 70 αφορούν την Αττική.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΚΑΒ (στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης) σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν οι ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι σε εντατική θεραπεία 100, από 73 ένα 24ωρο πριν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Για την Αττική ειδικά, ο αντίστοιχος αριθμός ανέβηκε στα 70 από 50

Exit mobile version