Πετρέλαια Καβάλας: Νίκη για 192 εργαζόμενους- Στο πλευρό τους η πόλη
EUROKINISSI) ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαια Καβάλας: Νίκη για 192 εργαζόμενους- Στο πλευρό τους η πόλη

SHARE THIS

Κρίθηκε νόμιμη για λόγους ασφαλείας η επίσχεση που πραγματοποιούν εδώ και 15 μήνες. -Θετικό δεδικασμένο η απόφαση.

Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας αποτελεί η απόφαση του Πρωτοδικείου της πόλης, το οποίο κρίνει νόμιμη την επίσχεση εργασίας των 192 εργαζομένων της εταιρείας

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό, ότι με απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας, την πρώτη για την υπόθεση των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, δικαιώνονται οι εργαζόμενοι για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους καθώς και η επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν κρίνεται νόμιμη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα Πετρέλαια της Καβάλας είχε κάνει αγωγή κατά της επίσχεσης, ζητώντας να κριθεί παράνομη, ενώ με βάση αυτό τον ισχυρισμό έχει προχωρήσει σε απολύσεις.

Με τη δικαστική δικαίωση των εργαζομένων ανοίγει ο δρόμος για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε γνωστή στους εργαζόμενους, μετά από 15 μήνες σε επίσχεση εργασίας, τη Μεγάλη Πέμπτη και κρίνει νόμιμη την επίσχεση για λόγους ασφαλείας. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας έχουν θέσει ζήτημα μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου λόγω της μεγάλης έλλειψης σε εξειδικευμένο προσωπικό.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση»

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ΑΥΓΗ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας Μανώλης Κελαϊδάκης, «όλα αυτά που οι εργαζόμενοι έλεγαν εδώ και 15 μήνες επιβεβαιώθηκαν και από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενάντια στη μεθόδευση της εταιρείας να μας παρουσιάσει ως εγκληματίες και ψεύτες». «Έπειτα από αυτή την απόφαση αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη και οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην εξόρυξη στην Ελλάδα» συμπληρώνει ο Μ. Κελαϊδάκης.

Στο πλευρό των εργαζομένων η πόλη

Τη δικαίωση των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας χαιρετίζουν με κοινή τους ανακοίνωση δεκάδες σωματεία εργαζομένων του νομού, τα οποία επισημαίνουν ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στα Πετρέλαια! Δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και παλεύουμε ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, στους εκβιασμούς, στην ακρίβεια και στη φτώχεια».

Μάλιστα, τα σωματεία της Καβάλας τονίζουν ότι «είναι παράδειγμα για εμάς οι συνάδελφοι στα Πετρέλαια, που, ενωμένοι μέσα από το σωματείο τους, δίνουν μια τόσο σκληρή και σημαντική μάχη».

Exit mobile version