«Πήγα να δω ημιυπόγειο & τελικά ήτανε μισό υπόγειο»-Το δράμα των ενοικίων σε ένα βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πήγα να δω ημιυπόγειο & τελικά ήτανε μισό υπόγειο»-Το δράμα των ενοικίων σε ένα βίντεο

SHARE THIS

Το Eteron που έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη στεγαστική κρίση στην χώρα μας, προσεγγίζει το θέμα με έναν διαφορετικό τρόπο.

Με τον πλέον εύστοχο τρόπο επέλεξε να μιλήσει για την πληγή της στεγαστικής κρίσης τo Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή.

Έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και ιδίως με το κομμάτι των ενοικίων, τo Eteron στο πλαίσιο του project Ενοίκια στα Ύψη στηλιτεύει μέσα από ένα mockumentary όλες τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωπ@ όσ@ ψάχνουμε αξιοπρεπή στέγη.

Το πρόβλημα προσεγγίζουν με χιούμορ τέσσερις νέοι κωμικοί, που ο καθένας έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στην διαδικασία εύρεσης στέγης: Ένας μαχητικός δημοσιογράφος που αποφασίζει να ρίξει φως στο θέμα των ενοικίων στην Ελλάδα, μια εργαζόμενη ενοικιάστρια σπιτιού στο κέντρο, ένας απλός ιδιοκτήτης σπιτιού προς ενοικίαση, κι ένας ιδιοκτήτης εταιρείας real estate.

Οι πρωταγωνιστές του βίντεο μεταξύ άλλων συζητούν για την βραχυχρόνια μίσθωση, την στάση της Πολιτείας και ένα ενδεχόμενο πλαφόν στις τιμές των ενοικίων.

Συμμετέχουν: Γιώργος Αλεβίζος, Billy Vanda, Emily Ntn, Δημήτρης Παλιγκίνης

Δείτε το βίντεο του Eteron:

Exit mobile version