Πυρκαγιές: Εκκενώνονται Πλημμύρι και Λαχανιά στη Ρόδο – Καίγονται σπίτια στις Λούτσες της Κέρκυρας
EUROKINISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Εκκενώνονται Πλημμύρι και Λαχανιά στη Ρόδο – Καίγονται σπίτια στις Λούτσες της Κέρκυρας

SHARE THIS

Προληπτικές εκκενώσεις διατάχθηκαν μέσω του 112 στα χωριά Λαχανιά και Πλημμύρι στη νότια Ρόδο.

Προληπτικές εκκενώσεις διατάχθηκαν μέσω του 112 σε χωριά στη νότια Ρόδο,

Για 8η μέρα το νησί της Ρόδου είναι παραδομένο στην πύρινη λαίλαπα.

Δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη, ζωάκια έχουν πεθάνει και σπίτια έχουν καεί.

Προληπτικές εκκενώσεις διατάχθηκαν μέσω του 112 στα χωριά Λαχανιά και Πλημμύρι στη νότια Ρόδο, καθώς βρίσκονται κοντά στο μέτωπο που κατακαίει το Βάτι και το Γεννάδι, το οποίο δεν έχει τεθεί ακόμα σε έλεγχο και συνεχίζει την καταστροφική πορεία του.

Συστήνεται στους κατοίκους να εκκενώσουν προς το χωριό Απολακκιά.

Νωρίτερα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι για να εκκενώσουν το χωριό Βάτι που η Πυροσβεστική φοβάται εξαιτίας των συχνών αναζωπυρώσεων.

Εκεί έχουν πέσει και οι περισσότερες δυνάμεις εθελοντών και πυροσβεστών, δίνοντας την γενναία μάχη για να κρατήσουν τις επιθετικές φλόγες έξω από το χωριό.

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει όμως αυτή την ώρα και στην περιοχή Εμφυλλές κοντά στη Μαλώνα λίγο πριν τον Αίθωνα. Στο σημείο υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής αλλά και ένα αεροσκάφος που πραγματοποιεί ρίψεις. Η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη και πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές προσπαθούν να μην επιτρέψουν να φύγει η φωτιά προς την κοιλάδα του Αίθωνα.

Ισχυρές αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται και στο διπλανό χωριό Γεννάδι, όπου βρίσκεται το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Λίγο μετά τις 12:30 επίσης, μια ακομα αναζωπύρωση ξέσπασε κοντά στο μέτωπο των Πλατανίων. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές.

Την ίδια ώρα, επιδείνωση υπάρχει στη μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα, όπου λίγο μετά τις 11.30 οι κάτοικοι στις Λούτσες πήραν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τον οικισμό καθώς οι φλόγες πλησιάζουν. Η φωτιά τελικά το μεσημέρι μπήκε στο χωριό και υπάρχουν καμένα σπίτια.

 

Εντολή εκκένωσης δόθηκε από την Πυροσβεστική και για τους οικισμούς Καλαμάκι και Απραός με διαφυγή προς το Λιμάνι Κασσιόπης.

 

Exit mobile version