«Πίσω από τη βιτρίνα των διαφημίσεων για φιλανθρωπίες, κρύβεται η εκμετάλλευση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πίσω από τη βιτρίνα των διαφημίσεων για φιλανθρωπίες, κρύβεται η εκμετάλλευση»

SHARE THIS

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι» επισημαίνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή την απαράδεκτη στάση δύο επιχειρήσεων.

«Πίσω από τη βιτρίνα των διαφημίσεων για φιλανθρωπίες με χαμογελαστούς εργαζόμενους κρύβεται η εκμετάλλευση, οι απειλές, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι» τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε ανάρτησή του στο twitter με αφορμή τη στάση δύο επιχειρήσεων στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, super market της αλυσίδας Lidl στο Ίλιον κάλεσε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση σε μια πεινασμένη ηλικιωμένη, που τρόφιμα καθότι δεν είχε να φάει και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πελάτες του καταστήματος προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό και να μην προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες. Τελικά, η μήνυση αποσύρθηκε, μετά το σάλο που ξέσπασε.

Παράλληλα, εχθές, το φως της δημοσιότητας είδε εσωτερική οδηγία, που στάλθηκε από email υπεύθυνης ανθρώπινου δυναμικού του γνωστού βιβλιοπωλείου Ιανός, με το οποίο ζητούσε από τους θυρωρούς να αποτρέπουν τους αστέγους να κοιμούνται έξω από το κτίριο.

Ειδικότερα, στο email αναφερόταν ότι το κατάστημα βρέχει το βράδυ τη μοκέτα της εισόδου, προκειμένου να αποτρέψει σε άστεγους να περάσουν τη νύχτα τους εκεί, ενώ τονίζει ότι οι άστεγοι πλέον κοιμούνται πάνω στη βρεγμένη μοκέτα, και κάνει λόγο μάλιστα και για φύλαξη από επαγγελματίες security, ενώ απειλεί ακόμη και με ενεργοποίηση σειρήνας για να τους απομακρύνει.

Exit mobile version