Πιστή υπερασπίζεται τον ιερέα, ρωτώντας: «Τι θέλουν τα κοριτσάκια με τα βυζ…α έξω;»!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστή υπερασπίζεται τον ιερέα, ρωτώντας: «Τι θέλουν τα κοριτσάκια με τα βυζ…α έξω;»!

SHARE THIS

«Τώρα τι θέλουν τα κοριτσάκια αυτά, μπορείτε να μου πείτε; Όταν βγάζουν τα βυζάκια απ' έξω και προκαλούν τον κόσμο, καλά είναι; Ένας άγιος άνθρωπος».

Το κοινό αίσθημα προκαλεί με τις δηλώσεις της για τον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε επί μήνες 14χρονη κοπέλα, μία πιστή που μάλιστα  θέλει να θεωρεί τον εαυτό της κοντά στις αρετές του Χριστιανισμού.

Μία… «κυρία» μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 έξω από την εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας, επιδόθηκε σε ακραίο victim blaming, υπονοώντας ότι φταίνε τα θύματά του εξαιτίας της ενδυμασίας τους.

«Στην γειτονιά ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Καθόταν με την οικογένειά του, έπινε μία πορτοκαλάδα και έφευγε. Τώρα τι θέλουν τα κοριτσάκια αυτά, μπορείτε να μου πείτε. Όταν βγάζουν τα βυζάκια απ’ έξω και προκαλούν τον κόσμο, καλά είναι; Ένας άγιος άνθρωπος. Τα παιδάκια του κάθε Κυριακή κρατάνε τα εξαπτέρυγα. Εγώ δεν τα πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις της αυτές αντανακλούν τη βαθιά ριζωμένη πατριαρχία και την άποψη μίας μερίδας της ελληνικής κοινωνίας που εξακολουθεί να κατηγορεί τα θύματα κι όχι τους βιαστές.

Ευτυχώς, άλλες κυρίες δεν συμμερίζονται την ίδια θέση:

«Υπεύθυνος και υπόλογος είναι ο κάθε ένας για αυτά που κάνει και που λέει. Την εκκλησία κουραστήκαμε να την κάνουμε από το υστέρημά μας», είπε μία κυρία, ενώ μία άλλη δήλωσε: «Πέσαμε από τα σύννεφα. Από την Ακρόπολη. Τα συναισθήματα να τα έχει αυτός που τα έκανε αυτά. Τον είχαμε για καλό άνθρωπο».

Exit mobile version