Πλήθος κόσμου στο πλευρό του Κ. Βαξεβάνη: Αυτό που γίνεται δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος κόσμου στο πλευρό του Κ. Βαξεβάνη: Αυτό που γίνεται δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία (Video)

SHARE THIS

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα», ανέφερε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο.

Σε ανθρώπινο πλήθος μετουσιώθηκε το κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στα social media για την άδικη δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Ενώ η εξουσία ποινικοποιεί την ερευνητική δηµοσιογραφία, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο προκειμένου να δείξουν και έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους απέναντι στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία για το σκάνδαλο Novartis, το οποίο ο ίδιος αποκάλυψε!

Ο δημοσιογράφος έφτασε στον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο Novartis. Εκεί, τον περίμενε πλήθος κόσμου που τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα.

Ο δημοσιογράφος πήρε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας, η οποία αριθμεί δεκάδες σελίδες.

«Μάθημα δημοκρατίας αυτό που γίνεται σήμερα»

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία καλό θα είναι να γίνει αυτό που έγραψα την Κυριακή να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει και ο κύριος Μητσοτάκης, αν θέλει και βασανιστήρια, αν θέλει να βάλει και κάμερες…» συμπλήρωσε προσθέτοντας μια προϋπόθεση:

«Με μια προϋπόθεση να δώσει μια συνέντευξη σε μένα και όχι στα προστατευόμενα μέσα…».

Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος:

«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα μάθημα δημοκρατίας. Αυτό που γίνεται εναντίον μου δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία»

O εκδότης απολογείται ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση Novartis που αποτελεί και με τη βούλα σκάνδαλο και όχι σκευωρία όπως η κυβέρνηση θέλει να το παρουσιάσει.

Exit mobile version