ΠΟΕΔΗΝ: 6.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση – Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: 6.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση – Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη

SHARE THIS

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Με πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 10, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την άμεση απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ενεργείς συμβάσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, που δρομολογούν πολλά νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στις διοικήσεις των νοσοκομείων προκειμένου να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται. «Να προωθηθεί  νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Exit mobile version