ΠΟΕΔΗΝ για ακαταδίωκτο: Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ για ακαταδίωκτο: Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους

SHARE THIS

Η κυβέρνηση «ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά σφοδρότατα στην τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των Ειδικών λοιμωξιολόγων που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι τα μέλη των επιτροπών (πολλά εξ αυτών ωστόσο είναι και κυβερνητικά στελέχη) δεν διώκονται για τη γνώμη που διατύπωσαν ή για την ψήφο τους στην επιτροπή.

«Θα την πληρώσει το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων»

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρει ότι με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση «ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας» και ότι επιδιώκει τη σιωπή τους «για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείριση».

Παράλληλα σημειώνει ότι την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλλάσσονται, συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά.

«Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με αποφάσεις ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών» αναφέρει η ανακοίνωση και επισημαίνει ότι με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής «υπάρχει κίνδυνος να την πληρώσουν το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επιδιώκει τη σιωπή τους για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείριση. Εξασφαλίζει την επιστημονική κάλυψη σε λάθη και παραλείψεις σε επίπεδο πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μέχρι και για τις μάσκες μας λέγανε ότι δεν χρειάζονται στη πρώτη φάση επειδή πουλούνταν στη μαύρη αγορά.

Με τις αντικρουόμενες οδηγίες που εξέδιδαν για τους υγειονομικούς που αφορούσαν τα μέσα ατομικής προστασίας, την πρόληψη, την καραντίνα μας έστελναν ως πρόβατα επί σφαγή στη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλλάσσονται, συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά από τους διοικούντες το σύστημα.

Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με αποφάσεις ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών.

Εδώ καμία ευαισθησία η κυβέρνηση.

Τελικά με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής υπάρχει κίνδυνος να τη πληρώσουν το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε.

Όλοι εμείς εκτεθειμένοι.

Exit mobile version