ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι» στα νοσοκομεία επιχειρήσεις-Ηχηρό μήνυμα από τους υγειονομικούς
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι» στα νοσοκομεία επιχειρήσεις-Ηχηρό μήνυμα από τους υγειονομικούς

SHARE THIS

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση του ΕΣΥ τονίζει πως «τα προβλήματα του ΕΣΥ δεν μπορούν να περιμένουν».

Στους δρόμους βρίσκονται πάλι οι υγειονομικοί διεκδικώντας ένα ολοκληρωμένο και δίκαιο σύστημα δημόσιας υγείας για όλους τους πολίτες.

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση του ΕΣΥ τονίζοντας πως «τα προβλήματα του ΕΣΥ δεν μπορούν να περιμένουν».

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 24ωρη απεργία για τις δομές Υγείας της Περιφέρειας. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 08:30 στο υπουργείο Υγείας ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 11:00, ενώ από τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όχι στην υποβάθμιση της υγείας

Μεταξύ άλλων η ομοσπονδία επισημαίνει πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν το 1,2 δισ. Ευρώ με τις κενές οργανικές θέσεις να είναι 45.000 με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξάντλησης.

Είκοσι χιλιάδες συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.α.) εργάζονται στα Νοσοκομεία επί πολλά έτη (πολλοί πάνω της πενταετίας). Παρότι υπήρχε δέσμευση για την μονιμοποίησή τους παραμένουν σε διαρκή ομηρία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Τα αιτήματα

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί η ΠΟΕΔΗΝ αναβαθμίζοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Για τις προνοιακές μονάδες, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, με τη λίστα αναμονής για φιλοξενία περιθαλπόμενων εγκαταλελειμμένων παιδιών ή αναπήρων να υπερβαίνει το ένα έτος.

Η ομοσπονδία θέτει, επίσης, το κρίσιμο, όπως αποδεικνύεται πλέον καθημερινά, ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Αντικατάσταση ασθενοφόρων που έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα και βρίσκονται συνεχώς στα συνεργεία.

Exit mobile version