Ποια διαθεσιμότητα; Αποπομπή χρειάζεται με εντολή Χρυσοχοΐδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια διαθεσιμότητα; Αποπομπή χρειάζεται με εντολή Χρυσοχοΐδη

SHARE THIS

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένη, δείχνοντας ότι είτε δεν μπορεί να ελέγξει περιπτώσεις σαν του κ. Μπαλάσκα, είτε αδιαφορεί για τον αντίκτυπο τέτοιων δηλώσεων στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Η ελληνική αστυνομία διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Σταύρου Μπαλάσκα για τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν επίσης ότι κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του, με τις δηλώσεις του να έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό και οργή στην κοινωνία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ παραμένει βουβή και αμήχανη, με τις πιέσεις προς τον κ. Χρυσοχοΐδη για αποπομπή του κ. Μπαλάσκα να αυξάνονται και να έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις, ακόμα και μέσα από την ΝΔ.

Πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι «εξαγριωμένα» με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα, ενώ και μέσα στο αστυνομικό σώμα εκφράζεται προβληματισμός και υπάρχουν ενοχλήσεις για τις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας, με δηλώσεις του στο Mega χθες, αναφορικά με τις κινήσεις και τα ψεύδη του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τόνισε ότι «είναι βλάκας διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Εάν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν “βρασμό ψυχής” και “πρότερο έντιμο βίο”και θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένη, δείχνοντας ότι είτε δεν μπορεί να ελέγξει περιπτώσεις σαν του κ. Μπαλάσκα, είτε αδιαφορεί για τον αντίκτυπο τέτοιων δηλώσεων στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.  Τα αντανακλαστικά του κ. Χρυσοχοΐδη είναι για ακόμη μια φορά εξοργιστικά αργά.

Exit mobile version