Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο 11/3 λόγω κακοκαιρίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο 11/3 λόγω κακοκαιρίας

SHARE THIS

Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή 11/3 στην Αττική, λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία Φίλιππος.

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία και την Παρασκευή 11/3 στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών και των υγειονομικών περιορισμών, προχώρησε στην απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, υπογραμμίζει ότι:

«Λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και των υγειονομικών περιορισμών και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα συνεχίζουμε τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Είναι αναγκαίο όλοι να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Συνίσταται αυστηρά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικούς άξονες με μεγάλη χιονόπτωση».

Επίσης οι δήμοι και μάλιστα ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Αναλυτικά:
Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος

Αποφασίστηκε ότι αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που θα έχουμε με βάση την πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα στα Σπάτα και την Αρτέμιδα, τόσο τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία όσο και τα Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που επίσης θα παραμείνουν κλειστοί.

Δήμος Αχαρνών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία που αφορά στη δια ζώσης λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αχαρνών και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου κ. Σπύρος Βρεττός θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αρωγή.

Δήμος Σαρωνικού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, στον δήμο Σαρωνικού.

Δήμος Κρωπίας

Κλειστά (δια ζώσης) θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, στο Δήμο Κρωπίας και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022. Θα λειτουργήσουν όμως κανονικά οι παιδικοί σταθμοί του ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας και τα ΚΔΑΠ -ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας.

Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους κι εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία Α’/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων κι Ερυθρών καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Ερυθρών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Κολοβέντζος, ενόψει της επιδείνωσης τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, των καιρικών φαινομένων συνιστά στους δημότες την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρότι τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται ασταμάτητα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.

Εν τω μεταξύ σε τηλεδιάσκεψη με την Περιφέρεια Αττικής για το συντονισμό αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος.

Δήμος Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και όπως συναποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, οι σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου θα διακόψουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, και αύριο Παρασκευή 11-3-2022.

Με απόφαση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Με απόφαση του Δημάρχου Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, θα λειτουργήσουν κανονικά, όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής του Δήμου (Δημόσιοι, Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Αναστέλλεται και για αύριο Παρασκευή 11/3 το δια ζώσης μάθημα σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βόρειου τομέα Αθηνών, ανάμεσά τους και το Ηράκλειο, έπειτα από τη σημερινή, νέα σύσκεψη της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων του λεκανοπεδίου.

Την αντικατάστασή του μαθήματος με τηλεκπαίδευση θα την ορίσει το Υπουργείο Παιδείας και τα σχολεία.

Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί εκτός και αν σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Αναφορικά με το δρομολόγιο μεταφοράς των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη, αυτό θα γίνει μόνο εάν η Αττική Οδός επιτρέψει εκ νέου την διέλευση βαρέων οχημάτων από τη διαδρομή της. Δείτε λιγότερα

Δήμος Βριλησσίων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Ωρωπού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ωρωπού και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημακη θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Διονύσου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή 11 Μαρτίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στο Δήμο Διονύσου μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που λειτουργούν στο Δήμο.

Δήμος Πεντέλης

Από το Δήμο Πεντέλης ανακοινώνεται ότι και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου με απόφαση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά θα παραμείνουν κλειστοί οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πεντέλης, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μικρών μαθητών.

Επίσης ανακοινώνεται ότι με βάση την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη παρατείνεται και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Δήμος Μαραθώνα

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο μας και αύριο Παρασκευή 11/3 για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Επιπλέον κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας.

Δήμος Παπάγου Χολαργού

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης και θα παραμείνουν κλειστοί οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Exit mobile version