Πολίτες & Καλλιτέχνες με τον Θύμιο είπαν «Stop στο Bullying» σε εκδήλωση μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη
INSTAGRAM/ILIANNAVALSAMAKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολίτες & Καλλιτέχνες με τον Θύμιο είπαν «Stop στο Bullying» σε εκδήλωση μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

SHARE THIS

Εθελοντές και φορείς ένωσαν τις φωνές τους εναντίον του bullying και υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάτι το οποίο ήταν και διαχρονικό ζητούμενο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Θύμιος Μπουγάς, ο άνθρωπος που υπέστη ανηλεές bullying και εξαφανίστηκε φοβισμένος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές έξω από το σπίτι του σπουδαίου Μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατό του.

Με αφορμή την ιστορία του Θύμιου, που συγκλόνισε την κοινωνία, εθελοντές και φορείς ένωσαν τις φωνές τους εναντίον του bullying και υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάτι το οποίο ήταν και διαχρονικό ζητούμενο του Μίκη Θεοδωράκη.

Κρατώντας 96 σημαίες, συμβολικές των χρόνων και των κοινωνικών αγώνων του Μίκη σχημάτισαν πομπή, και διέσχισαν ιστορικά σημεία της πόλης με κατάληξη στο Ηρώδειο, όπου η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιούσε την πρόβα της.

«Με τον Θύμιο Μπουγά τους διασώστες του Εθνικού Προγράμματος “Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους” “ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.” τους εθελοντές από το Forum ”Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος” τους καλλιτέχνες και γιατρούς που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την αποκατάσταση του Θύμιου αλλά και φίλους από τα κοινωνικά δίκτυα, θα βρεθούμε κοντά τους υψώνοντας την μία από τις 96 σημαίες.

Εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μοιράστηκαν την αγωνία μας και συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις επεμβάσεις και τις θεραπείες που θα του επιτρέψουν να πάρει πίσω τη ζωή του.
Σε αυτήν την κατεύθυνση επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί φίλοι καλλιτέχνες με την πρόθεση, μέσα από την δική τους τέχνη, να συμβάλλουν και να ενώσουν τη φωνή τους κατά του bullying σε βάρος ευάλωτων πολιτών.
Προγραμματίζαμε συναυλίες και καλλιτεχνικές συναντήσεις για το φθινόπωρο παρουσία των πολιτών και των εθελοντών Ήρθε όμως αναπάντεχα η πρόσκληση για το Α΄ Διεθνές Φεστιβάλ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΕΣ ΖΑΤΟΥΝΑ» και εκεί με ένα μικρό μουσικό happening θα τιμήσουμε τον μεγάλο συνθέτη και θα ενώσουμε τη φωνή μας υπέρ της κοινωνικής αλληλεγύης», σημειώνεται σε δημοσίευμα στο natasabozini.blogspot.com

Exit mobile version