Πολυτεχνείο: Κορυφώνεται σήμερα ο αγωνιστικός εορτασμός – Ο λαός τιμά την Εξέγερση
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνείο: Κορυφώνεται σήμερα ο αγωνιστικός εορτασμός – Ο λαός τιμά την Εξέγερση

SHARE THIS

Εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς σε όλη τη χώρα απευθύνουν καλέσματα για  συμμετοχή στις εκδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Κορυφώνεται σήμερα ο αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς σε όλη τη χώρα απευθύνουν καλέσματα για  συμμετοχή στις εκδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες για να τιμήσουν τον λαϊκό, φοιτητικό, εργατικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη και τα επίκαιρα μηνύματά του.

Οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν ανοίξει από τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης και θα κλείσουν στη μία το μεσημέρι, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, σε μία Αθήνα αστυνομοκρατούμενη, καθώς αναμένεται να παραταχθούν πάνω από 5.000 ένστολοι στους δρόμους, ενώ έχουν ληφθεί αποφάσεις για αποκλεισμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αλλά και προσωρινό κλείσιμο σε σταθμούς του μετρό. Πορείες μνήμης θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια.

Τα καλέσματα για την πορεία μνήμης

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας έχουν απευθύνει κάλεσμα για προσυγκέντρωση στις 13:00 στο Πολυτεχνείο και στις 15:00 στην Κλαυθμώνος. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει απευθύνει κάλεσμα στα Προπύλαια στις 16:30.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολή για κλείσιμο των σταθμών του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, ενώ στις 16:30 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» οι οποίοι θα ανοίξουν μετά το πέρας της πορείας.

Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλει, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Η τροχαία έχει εκδώσει επίσης ανακοίνωση που αφορά την απόφαση για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που θα εφαρμοστεί σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Αστακός» για ακόμη μία χρονιά η Αθήνα

Για ακόμη μία χρονιά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει εντολή για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σήμερα στους δρόμους. Παράλληλα, τις εκδηλώσεις και την πορεία θα «παρακολουθεί» drone και ελικόπτερο, δίνοντας εικόνα στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει δοθεί εντολή και για προληπτικούς ελέγχους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Exit mobile version