Πολλά τα πύρινα μέτωπα στη χώρα: Φωτιές σε Λέσβο, Ηλεία, Μεσσηνία, Έβρο, Κρήτη και Γρεβενά
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλά τα πύρινα μέτωπα στη χώρα: Φωτιές σε Λέσβο, Ηλεία, Μεσσηνία, Έβρο, Κρήτη και Γρεβενά

SHARE THIS

Δεκάδες εστίες πυρκαγιών κατακαίνε δάση, σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κινητοποιούνται άμεσα για την κατάσβεσή τους.

Πολλά είναι τα μέτωπα των πυρκαγιών που κατακαίνε εδώ και ώρες σε όλη τη χώρα. Φωτιές έχουν πιάσει σε Κρήτη, Γρεβενά, Μεσσηνία, Έβρο, Λέσβο.

Φωτιά στην Ηλεία

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, σε χορτολιβαδική έκταση, με ξερά χόρτα και καλάμια, στην Σπιάντζα, στην περιοχή της Σαρακίνας.

Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ οι φλόγες είναι μια ανάσα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο patrisnews.gr, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου μετά από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1:30μ.μ. στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με το Cretapost, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Βασιλική Ιεράπετρας.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ιεράπετρας ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς υπό το φόβο να κινδυνεύσουν σπίτια ή κάτοικοι.

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στη Λέσβο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρογκάδα, μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και του οικισμού Σταυρός.

Η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα και κατέκαψε στο πέρασμά της σπίτια, επιχειρήσεις, ενώ έχει προκαλέσει και πολλές ακόμη ζημιές.

Η φωτιά αρχικά έκαιγε σε δασική έκταση, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού των Βατερών από τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρου μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτιά και στα Γρεβενά

Από τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα σε όλη τη χώρα δεν γλίτωσαν ούτε τα Γρεβενά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών, σημάνοντας συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

 

Exit mobile version