ΠΟΘΑ: Ζητά ανάκληση της «κατάπτυστης» απόφασης Μενδώνη για έξωση του ΣΕΑ
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΘΑ: Ζητά ανάκληση της «κατάπτυστης» απόφασης Μενδώνη για έξωση του ΣΕΑ

SHARE THIS

Πληθαίνουν ώρα με την ώρα οι φωνές που καταγγέλλουν την υπουργό Πολιτισμού για αυταρχισμό.

Ολοένα και διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης που έχει ξεκινήσει απέναντι στην αυταρχική απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη, σχετικά με την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από την έδρα του στο Θησείο έπειτα από εκδήλωση για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

Στον κατάλογο προσώπων, φορέων και συλλογικοτήτων που στέκονται στο πλευρό του Συλλόγου και απέναντι στην υπουργό προστέθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), που με ανακοίνωσή της ζητά την ανάκληση της «κατάπτυστης» υπουργικής απόφασης, την οποία χαρακτηρίζει «μνημείο αυταρχισμού».

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η Λ. Μενδώνη «ανακαλεί την απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, την οποία κανένας υπουργός δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει από το 1982 μέχρι σήμερα, με την αιτιολογία ότι η υπουργός δεν εγκρίνει πολιτικά το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης».

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει την απόφαση ως «ένα ακόμα επεισόδιο της βεντέτας που έχει ανοίξει η Υπουργός με τους ανθρώπους του Πολιτισμού», υπογραμμίζοντας ότι η αξίωση να εγκρίνεται το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ή φιλοξενούν σωματεία θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την ίδια την συνδικαλιστική αυτονομία και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΘΑ, πρόκειται για «μια κίνηση ρεβανσισμού προς τους εργαζόμενους του Υπουργείου που αντιστάθηκαν στις καταστροφικές αποφάσεις της Υπουργού τα τελευταία χρόνια, αλλά αποκαλύπτει και το ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα συνδικάτα, χρησιμοποιώντας πρακτικές που παραπέμπουν στα πιο σκοτεινά χρόνια της μετεμφυλιακής ιστορίας της Ελλάδας».

 

Exit mobile version