Πρ. Εργατ. Κέντρου Πειραιά: Να σταματήσουν οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους
ΑP PHOTO MAYA ALLERUZZO, FILE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρ. Εργατ. Κέντρου Πειραιά: Να σταματήσουν οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους

SHARE THIS

Μεταφορά εργαζομένων στο νοσοκομείο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Πειραιά.

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου επικρατεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική, ζητά με επιστολή του στον υφυπ. Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής.

Όπως αναφέρει ο Μ. Μπεκρής, εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, «δουλεύοντας σε εξωτερικό χώρο και σε 50 μέτρα ύψος που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες», ιδιαίτερα για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, οι συνθήκες αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούν αυξάνουν εξαιρετικά τον κίνδυνο στο οποίο εκτίθενται οι εργαζόμενοι για σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

Ολόκληρη η επιστολή

«Κύριε υφυπουργέ,

Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ως συνέπεια των πυρκαγιών που πλήττουν το λεκανοπέδιο της Αττικής, συνάδελφοί μας έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο δουλεύοντας σ’ εξωτερικό χώρο και σε 50 μέτρα ύψος που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες και ιδιαίτερα σε εργαζόμενους που έχουν προβλήματα υγείας , όπως ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Επιπλέον σε περιπτώσεις εργασίας με υψηλή επικινδυνότητα, όπως εργασίες σε ύψος, που εκτελούμε στο λιμάνι του Πειραιά στις προβλήτες 1,2,3, όπου λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, αυξάνεται ο κίνδυνος για σοβαρά εργατικά ατυχήματα, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, πρέπει να υπάρχει μέριμνα με διακοπή των εν λόγω εργασιών. Αντίστοιχα και σε άλλους εργαζόμενους που είναι σε άλλους κλάδους και είναι εκτεθειμένοι σε ανάλογες συνθήκες.

Για το λόγο πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες με σχετική οδηγία από το υπουργείο εργασίας για να μην θρηνήσουμε συναδέλφους μας, να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων».

Exit mobile version