Πρέβεζα: Ακατάλληλο προς κατανάλωση νερό εντοπίστηκε σε κοινότητες της περιοχής
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέβεζα: Ακατάλληλο προς κατανάλωση νερό εντοπίστηκε σε κοινότητες της περιοχής

SHARE THIS

Σε δέκα ημέρες το νερό θα είναι ασφαλές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ.

Ακατάλληλο προς κατανάλωση κρίθηκε και επίσημα το νερό σε δέκα χωριά της Πρέβεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης στην ιστοσελίδα της.

Μαζί με την ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΠ ανάρτησε και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έκανε πρόσφατα η Δημοτική Επιχείρηση της Πρέβεζας σε συνεργασία με το Παν/μιο Ιωαννίνων, θέλοντας να ελέγξει την ποιότητα του νερού σε περιοχές που ανέλαβε πρόσφατα.

Η ΔΕΥΑΠ συνιστά στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση, ενώ μπορούν να το χρησιμοποιούν σε οικιακές εργασίες. Ήδη άρχισε η χλωρίωση των δεξαμενών και σε δέκα ημέρες όλοι θα πίνουν ασφαλές νερό, ο δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Φώτης Ζέρβας πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Στο έγγραφο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας που έκανε τις αναλύσεις τονίζεται ότι «το πρωτόκολλο της διαδικασίας είναι αυστηρό και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος (δεξαμενή, αρχή, μέση και τέλος δικτύου) καθώς και επαναληπτικοί έλεγχοι, ενώ εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα των φυσικοχημικών παραμέτρων που χαρακτηρίζουν την ποιότητα των συγκεκριμένων υδάτων για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων».

Exit mobile version