Πρύτανης ΑΠΘ για πτώση φοιτητή: Όλοι ως φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρύτανης ΑΠΘ για πτώση φοιτητή: Όλοι ως φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση του

SHARE THIS

«Δεν θα έπρεπε να κινδυνεύει η ζωή μας επειδή παρακολουθούμε ένα μάθημα το οποίο είναι μάλιστα και προαπαιτούμενο», τόνισε φοιτήτρια.

Ούτε την ευθύνη ανέλαβε ούτε συγγνώμη ζήτησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου για την πτώση 19χρονου φοιτητή από τον 2ο όροφο της Νομικής του Πανεπιστημίου επειδή καθόταν σε περβάζι λόγω συνωστισμού στην αίθουσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παπαϊωάννου, που θέλησε να τονίσει ότι πήγε μαζί με τον φοιτητή νωρίς το απόγευμα στο νοσοκομείο κι έμεινε μέχρι αργά το βράδυ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές σε σχολές με μεγάλα αμφιθέατρα και ακροατήρια έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού. Δεν είναι σωστό».

Ακόμη, δήλωσε ότι είναι στο πλευρό του τραυματία φοιτητή και της οικογένειάς του.

Απαντώντας στις καταγγελίες φοιτητών για συγχωνεύσεις τμημάτων, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, δήλωσε ότι… δεν ξέρει καθώς είναι ευθύνη του Κοσμήτορα.

Όπως σχολίασε για το περιστατικό, οφείλεται σε ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια κι είναι εξαιτίας της υποστελέχωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού, του κτιριακού θέματος που υπάρχει καθώς και του μεγάλου αριθμού φοιτητών στα πρώτα εξάμηνα.

Πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι από το 2019, άρχισε η στελέχωση με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται 100 άτομα ΔΕΠ όταν αποχωρούν 80-85 μέλη.

Αναφερόμενος στο κτιριακό πρόβλημα αρκέστηκε να πει ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των φοιτητών στα πρώτα εξάμηνα λόγω και των μετεγγραφών και παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα καθώς όπως είπε χρειάζεται επέκταση του Πανεπιστημίου μια και έχει χτιστεί με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν τη δεκαετία του ΄70.

Τέλος, τόνισε ότι επιθυμεί η πολιτική αντιπαράθεση να μείνει «μακριά από εμάς».

«Δεν θα έπρεπε να κινδυνεύει η ζωή μας επειδή παρακολουθούμε ένα μάθημα»

«Δεν θα έπρεπε να κινδυνεύει η ζωή μας επειδή παρακολουθούμε ένα μάθημα το οποίο είναι μάλιστα και προαπαιτούμενο» σχολίασε φοιτήτρια στην ζωντανή σύνδεση δηλώνοντας ότι φοιτητές είχαν καταγγείλει στον Κοσμητεία το πρόβλημα των συνωστισμών στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά η απάντηση που έλαβαν είναι να περιμένουν μέχρι να… σταματήσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα οι φοιτητές!

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και το ΑΠΘ για την πτώση 19χρονου φοιτητή από το κτήριο της Νομικής Σχολής το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται.

Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή.

Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου».

Exit mobile version