Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Ρόδο: Επιχειρήματα περί υψηλού μισθού & φιλοδωρημάτων δεν έχουν θέση στη συζήτηση
FACEBOOK.COM- SCREENSHOT/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Ρόδο: Επιχειρήματα περί υψηλού μισθού & φιλοδωρημάτων δεν έχουν θέση στη συζήτηση

SHARE THIS

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι πάνω απ' όλα δεν είναι το κέρδος των εργοδοτών αλλά η ζωή και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.  

Το πόσο άκυρα κι άστοχα είναι τα επιχειρήματα που αντιτείνουν όσοι απεγνωσμένα προσπαθούν να δικαιολογήσουν εργασιακές πρακτικές και συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους, επεσήμανε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου με αφορμή τις εικόνες ντροπής με σερβιτόρο που αναγκάζεται σχεδόν να κολυμπήσει για να εξυπηρετήσει πελάτες σε beach bar στην Ρόδο.

Έπειτα από όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί «σύμφωνης γνώμης του εργαζόμενου», ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και ειδικός στο Εργατικό Δίκαιο τονίζει ότι στο Ελληνικό Ατομικό Εργατικό Δίκαιο συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που δεν μπορούν να παραβιαστούν ακόμα και όταν ο εργαζόμενος συμφωνήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανάρτησή του

«Αποφεύγω συνειδητά να σχολιάζω την τρέχουσα επικαιρότητα, ιδίως επειδή δεν γνωρίζω τα πραγματικά περιστατικά κάθε επίμαχης υπόθεσης.

Επειδή όμως διαβάζω πολλά αυτές τις ημέρες για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και επειδή η επιστημονική μου ειδίκευση είναι το Εργατικό Δίκαιο, δικαιούμαι και ίσως υποχρεούμαι να πω το εξής: στο Ατομικό Εργατικό Δίκαιο (και όχι μόνο το ελληνικό) υπάρχουν πολλές διατάξεις -και ιδίως αυτές που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια του εργαζομένου- που δεν μπορούν να παραβιασθούν ακόμη και εάν ο εργαζόμενος συμφωνήσει, ακόμη και εάν δοθεί μεγάλη αμοιβή γι’ αυτές.

Κατά συνέπεια, τα επιχειρήματα περί υψηλού μισθού, φιλοδωρημάτων κ.λπ. δεν έχουν θέση στη σχετική συζήτηση.
Αυτά, και χωρίς να υπεισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης, την οποία δεν γνωρίζω στην πληρότητά της.»

Exit mobile version