Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πηγαίνουν στα νησιά με άλλο ΤΚ για να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πηγαίνουν στα νησιά με άλλο ΤΚ για να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο

SHARE THIS

Πολλοί είναι όσοι σπεύδουν από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά για να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στα νησιά για να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson σπεύδουν αρκετοί συμπολίτες μας από την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Προκειμένου να ξεμπερδεύουν και να αποκτήσουν νωρίτερα ανοσία, σπεύδουν σε νησιά προκειμένου να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της της Johnson & Johnson.

Το πρόβλημα με αυτό είναι πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson στα πλαίσια της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» έχει μεταφερθεί στα νησιά, για τους μόνιμους κατοίκους τους, με τον Μιχάλη Γιαννάκο να καταγγέλλει πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στο πλοίο με προορισμό ένα κοντινό νησί για να εμβολιαστούν. Αυτό συμβαίνει διότι η πλατφόρμα του εμβολιασμού βγάζει διαθέσιμα ραντεβού ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα που θα εισάγει κάποιος, άρα κάποιοι βάζουν ΤΚ των νησιών και κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα για να εμβολιαστούν. Η κατάσταση αυτή βάζει σύμφωνα με τον ίδιο επιπρόσθετο φόρτο στις ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές μονάδες των νησιών που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου.

«Η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Exit mobile version