Πρόεδρος ΡΑΕ: Δεν υιοθετούμε τα ποσά που οι πάροχοι θέλουν να αφαιρεθούν από τα υπερκέρδη
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΡΑΕ: Δεν υιοθετούμε τα ποσά που οι πάροχοι θέλουν να αφαιρεθούν από τα υπερκέρδη

SHARE THIS

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ πετάει το μπαλάκι στην Κυβέρνηση για την φορολόγηση των υπερκερδών, όμως το Μαξίμου φαίνεται απρόθυμο...

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, σε αντίθεση με όσα έσπευσε να διαρρεύσει το Μαξίμου στον συμπολιτευόμενο Τύπο, μιλώντας χθες στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν υιοθετεί τα ποσά που η ΔΕΗ και οι πάροχοι θέλουν να αφαιρεθούν από τα υπερκέρδη!

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΡΑΕ ξεκαθάρισε ότι η Αρχή έχει ολοκληρώσει το έργο που της ανέθεσε η κυβέρνηση, καθώς υπολόγισε τα έκτακτα μεικτά κέρδη που είχαν οι παραγωγοί ενέργειας το εξάμηνο Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022.

Το ποσό των υπερκερδών είναι πολύ υψηλό, καθώς υπολογίζονται σε 927 εκατ. ευρώ. Η ΡΑΕ, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση Δαγούμα, κατέγραψε τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων για τα ποσά που λένε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα 927 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υπολογισθεί ο έκτακτος φόρος/τέλος.

Ωστόσο, δεν τους υιοθετεί και δεν δέχεται να προσδιορίσει το ποσό που θα πρέπει να φορολογηθεί, καθώς αυτή την αρμοδιότητα, όπως τόνισε ο κ. Δαγούμας, έχει η κυβέρνηση και, ειδικότερα, οι φορολογικές αρχές.

Έτσι ο κ. Δαγούμας πετάει το μπαλάκι στην Κυβέρνηση, η οποία πολύ βολικά έχει βαφτίσει τα υπερκέρδη σε… υπερέσοδα.

Exit mobile version