Προφυλακιστέοι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά

SHARE THIS

Τι είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του γηροκομείου μετά την ανακοίνωση της απόφασης...

Οι αρχές αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά.

Η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η ιστοσελίδα Zarpanews αναφέρει, ότι υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας από πλευράς του δικηγόρου των κατηγορούμενων, Νίκο Ρουσσόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ταχύτητα που «προτιμήθηκε έναντι της δικαιοσύνης».

«Όλα είναι σκευωρία» υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η 67χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη στις οποίες ανήκει η δομή, που εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα όσα έγιναν γνωστά για τα μαρτύρια που βίωναν εκεί οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες.

 

Exit mobile version