Προκλητικός ΜΑΤατζής προς φοιτητή: «Χαϊβάνι, άμα έρθω κάτω θα τρέχεις μέχρι την παραλία» (Video)
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκλητικός ΜΑΤατζής προς φοιτητή: «Χαϊβάνι, άμα έρθω κάτω θα τρέχεις μέχρι την παραλία» (Video)

SHARE THIS

Βίντεο καταρρίπτει τα λεγόμενα Θεοδωρικάκου και αποδεικνύει την προκλητική στάση των ΜΑΤ απέναντι στους φοιτητές, με απειλές και ύβρεις.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους, όσο οι εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό» συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατώντας πανό που αναγράφουν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας στο πανεπιστήμιο, φωνάζουν συνθήματα κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι σχημάτισαν φραγμό για να αποτρέψουν τυχόν παρεμπόδιση των εργασιών μετατροπής του «Στέκι στο Βιολογικό» σε βιβλιοθήκη.

Το κλίμα είναι τεταμένο ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Προκλητικός ο Θεοδωρικάκος

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζεται πως οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται στο ΑΠΘ για να επιβλέπουν την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης, ενώ σημειώνει πως: «Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου».

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός έγραψε στο facebook: «Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την οποία ήδη κάνουμε πράξη».

Όσο η παρουσία των δυνάμεων καταστολή είναι έντονη για ακόμη μία ημέρα στον χώρο του πανεπιστημίου και ο υπουργός ισχυρίζεται πως τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί για να «προστατεύσουν» καθηγητές και φοιτητές, την ίδια ώρα, βίντεο αποδεικνύει την προκλητική στάση τους απέναντι στους φοιτητές, με απειλές και ύβρεις.

Exit mobile version