«Προς δόξαν της κονόμας ιδιωτικών διαγνωστικών δε συνταγογραφείται το μοριακό τεστ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Προς δόξαν της κονόμας ιδιωτικών διαγνωστικών δε συνταγογραφείται το μοριακό τεστ»

SHARE THIS

Για οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών, η κυβέρνηση άφησε εκτός συνταγογράφησης το μοριακό τεστ για συμπτωματικούς ασθενείς, είπε ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός και γ.γ της ΟΕΝΓΕ.

Εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, με τη χώρα να καταγράφει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση παραμένει άτολμη και παίρνει μέτρα ασπιρίνες, κατόπιν εορτής. Παράλληλα, το σφοδρό κύμα ακρίβειας επελαύνει και σφυροκοπά τα νοικοκυριά και τις τσέπες των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν rapid και μοριακά τεστ, με τα κυβερνητικά στελέχη να κομπάζουν μάλιστα για τις… χαμηλές τιμές τους.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως για οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών, άφησε εκτός συνταγογράφησης το μοριακό τεστ, που θα μπορούσε να αποτελέσει και πραγματικό μέτρο διακοπής μετάδοσης της διασποράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου, νευροχειρουργό και γ.γ της ΟΕΝΓΕ, τα μοριακά τεστ για συμπτωματικούς ασθενείς θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΗΔΙΚΑ, και πρόκειται για μέγιστη αθλιότητα που δεν έγινε, χάριν οικονομικών συμφερόντων ιδιωτικών διαγνωστικών.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Το PCR μοριακό τεστ #COVID19 για συμπτωματικούς ασθενείς είναι μια διαγνωστική εξέταση όπως εκατοντάδες άλλες. Μέγιστη αθλιότητα που δεν εντάχθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΗΔΙΚΑ προς δόξαν της κονόμας ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων με ζεστό μετρητό χρήμα από την τσέπη σας.

Exit mobile version