Προς νέο «μαύρο» ρεκόρ με πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα – Έρχονται νέα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς νέο «μαύρο» ρεκόρ με πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα – Έρχονται νέα μέτρα

SHARE THIS

Θυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει καλλιεργήσει εδώ και μήνες τον εφησυχασμό, δηλώνοντας ότι τελειώσαμε με την πανδημία

Κι ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταρρέουν από την κούραση και το Σύστημα Υγείας έχει αφεθεί στη μοίρα του ανοχύρωτο, η πανδημία φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με το ένα «μαύρο» ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Μάλιστα όπως διαρρέει η κυβέρνηση, σήμερα στη χώρα μας θα καταγραφεί και νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 6.000.

Θυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει καλλιεργήσει εδώ και μήνες τον εφησυχασμό, δηλώνοντας ότι τελειώσαμε με την πανδημία, ενώ έχει αποδειχθεί η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού, όπως έγινε σαφές από την παντελή απουσία περιοριστικών μέτρων στους εορτασμούς του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν προγραμματισμένη γι αύριο, Τετάρτη, ωστόσο δεδομένα που έφερε το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε τη Δευτέρα, αλλά και τα μηνύματα που έρχονται σήμερα φαίνεται πως επέσπευσαν τις όποιες αποφάσεις κι έτσι ο Υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει νέα μέτρα στις 18.00.

Πέραν της συνεδρίασης της επιτροπής των επιδημιολόγων, σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ «μαραθώνιος» συνεδριάσεων έγινε χθες (μάλιστα υπήρξε συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα). Όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις επόμενες ημέρες. Τα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, ενώ όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, η στρατηγική της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται σε 4 άξονες.

Παγώνη: Σε ασφυξία οι ΜΕΘ

Σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πως «τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Ειδικά κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ξεκινά από Λάρισα και πάνω ,οι ΜΕΘ βρίσκονται σε ασφυξία. Οι συνάδελφοι μου που εφημερεύουν τρέμουν γιατί τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, που θα τα βάλουν. Η πίεση είναι μεγάλη. Η βόρεια Ελλάδα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Σε λίγο θα έχουμε και την γρίπη, ξεκινά Δεκέμβρη. Πρέπει να εμβολιαστούμε και για την γρίπη. Τα κρούσματα τα χθεσινά είναι ένα καμπανάκι για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Και ακόμη δεν έχουμε τα αποτελέσματα των παρελάσεων και των εκδηλώσεων».

Exit mobile version